18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияБерое измъкна успеха в Ботевград (видео)

Берое измъкна успеха в Ботевград (видео)

Старозагорци отново на правилния път в НБЛ след две поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое прекрати серия от две поредни поражения в шампионата при мъжете. Селекцията на Бойко Миленков надви Балкан с 83:82 като гост в мач от 27 кръг в НБЛ. Старозагорци са с баланс от 12-13 и са шести в класирането, докато ботевградчани са втори с актив от 17 победи и 7 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Тодорович завърши с 24 точки и 5 борби за Берое. Дариъс Хол добави 21 и 7 борби. Келси Барлоу се отчете с 13 точки и 8 асистенции. Дарин Иванов реализира 10 точки плюс 5 борби.

Никос Дипларос бе най-добър за Балкан с 21 точки. С по 17 приключиха Павлин Иванов (6 асистенции) и Мануел Суарес. Димитър Димитров остана с 12 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Старозагорци започнаха силно и до средата на втората част вече имаха преднина от 24 точки, водени от Александър Тодорович, Дариъс Хол, Келси Барлоу и Дарин Иванов. Все пак ботевградчани успяха да намалят пасива си до 11 точки на голямата почивка чрез Павлин Иванов, Никос Дипларос, Мануел Суарес и Димитър Димитров за 45:56. През третата четвърт Балкан се озова на 4 точки от съперника, но Берое нямаше намерение да отстъпва. В последната част Никос Дипларос, Димитър Димитров и Павлин Иванов все пак изведоха Балкан напред с 80:75. Берое обаче намери сили и чрез Александър Тодорович, Келси Барлоу и Мартин Стефанов стигна до пълен обрат за крайното 83:82.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 април Балкан ще приеме Черноморец, докато Берое ще срещне у дома Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Ключът беше в защитата. Този път успяхме да поиграем малко в защита, в сравнение с предишните 4-5 мача в НБЛ и в Балканската лига. Показахме сърце. Всичко това дължим на Бойко. Смятам, че изиграхме най-добрия си мач от началото на сезона. Да, стопиха ни 24 точки преднина, не може цял мач да играеш на високо ниво, има спадове“, сподели баскетболистът на Берое Мартин Стефанов след успеха над Балкан с 83:82.  […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани