7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБерое даде старт на сезона в НБЛ с победа

Берое даде старт на сезона в НБЛ с победа

Старозагорци биха Спартак

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое стартира новия сезон в НБЛ с победа. В зала „Балканстрой“ тимът на Бойко Миленков се наложи на Спартак Плевен с 89:76 като гост в последния мач от 1 кръг в мъжкия ни елит през 2021/2022.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Янев изнесе силен двубой за Берое и навъртя на сметката си 22 точки, които допълни с 11 борби за дабъл-дабъл. Антон Кук добави 19 и 7 борби. Обина Олека остана на крачка от двойните показатели – 14 точки и 9 борби. Седариан Рейнс приключи с 11 и 6 борби.

Божидар Аврамов бе най-резултатен за Спартак с 14 точки и 6 асистенции. Мартин Маринов се включи от пейката с 13. Димитър Маринчешки финишира с 12 точки. Николай Стоянов остана с 11 и 9 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Старозагорци бяха по-съсредоточени в началото и поведоха със 17:7 чрез Антон Кук и Александър Янев. Спартак отвърна чрез Николай Стоянов и Димитър Маринчешки за 17:20. Обина Олека и Мартин Сотиров пък фиксираха 26:19 в полза на Берое след 10 минути. През втория период авансът на „зелено-белите“ стана 13 точки, въпреки силното включване от пейката на Ивко Ивков и няколкото успешни акции на Димитър Маринчешки, които не бяха достатъчни на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Берое продължаваше да владее инициативата и чрез Антон Кук, Дамян Минков и Александър Янев стигна до 54:37. Спартак отговори чрез Ивко Ивков, Николай Стоянов, Мартин Маринов и Божидар Аврамов за 57:60. През последните 10 минути Антон Кук, Александър Янев и Обина Олека поставиха на таблото 73:60 в полза на Берое. До финалната сирена гостите не изпуснаха водачеството и спечелиха с 89:76.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 октомври Спартак Плевен ще гостува на Балкан, докато два дни по-късно Берое ще играе в Пловдив с Академик.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани