4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияБерое взе дербито в Ботевград

Берое взе дербито в Ботевград

Павел Маринов се завърна в игра, а старозагорци се изкачиха на трето място

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое се върна на пътя на успеха в НБЛ. В “Арена Ботевград“ старозагорци, които бяха водени от помощник-треньора си Бойко Миленков заради наказание на Любо Минчев, се наложиха над Балкан със 79:72 в отложен двубой от 3 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Брейди Роуз завърши с 21 точки за Берое. Ракуан Мичъл добави 15 и 5 откраднати топки. Седариан Рейнс се включи от пейката с 14 точки. Николай Стоянов и Кейлъб Бишъп се разписаха съответно с по 11 и 10. Павел Маринов се завърна в игра с 8 точки, 8 борби и 6 асистенции.

Тауан Ейджи бе най-резултатен за Балкан с 22 точки и 9 борби. Дарко Балабан го последва с 18 и 5 борби. Давонтей Джордан остана с 15 точки, 5 борби и 5 асистенции. В състава на Йовица Арсич обаче липсват Станимир Маринов, Димитър Димитров, Денислав Вутев и Марин Маринов, както и Марко Рамляк, чийто договор изтече.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: През първото полувреме двата отбора си размениха по една част, като първата бе за Балкан след 21:16, благодарение на Тауан Ейджи и Дарко Балабан. До почивката гостите обърнаха нещата в своя полза за 38:36 чрез Николай Стоянов и Ракуан Мичъл.

След паузата Давонтей Джордан се разигра, а ботевградчани си върнаха лидерството за 47:44. Но Берое не се забави и фиксира 57:53 чрез Брейди Роуз. През последната четвърт по-широката ротация на старозагорци даде резултат и чрез Павел Маринов и Седариан Рейнс те си осигуриха победата с крайното 79:72.

И ОЩЕ: Старозагорци вече имат баланс от 2-1, като заемат трето място в класирането. Ботевградчани пък са четвърти с 1 победа и 2 загуби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 декември Берое ще приеме Академик Пловдив. На 11 декември Балкан пък ще гостува на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани