12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияБерое без треньора си Любо Минчев за един мач

Берое без треньора си Любо Минчев за един мач

Специалистът е наказан от НБЛ, заради "вулгарни изрази и обидни думи , отправени към Мартин Хорозов"

Берое ще бъде без треньора си Любомир Минчев в следващия си мач в НБЛ. Това стана ясно, след като по-рано днес Дисциплинарно-административният съвет към лигата излезе с решенията от последното си заседание, проведено на 26 октомври.

Според информацията, наставникът на старозагорци е наказан с лишаване от права за една среща и парична санкция от 1000 лв. Санкцията е наложена във връзка с “дисциплинарно нарушение, изразяващо се в отправени вулгарни изрази и обидни думи към длъжностно лице – старши-съдията Мартин Хорозов”, след края на дербито между Берое и Левски Лукойл от 18 октомври, приключило с победа на столичани със 79:77.

Ето и какво още се казва в решението на Дисциплинарно-административния съвет:

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на старши съдията, след края на срещата старши-треньорът на БК Берое – Любомир Минчев, е нанесъл удари по вратата на съдийската стая, съпроводени от обидни думи по адрес на Мартин Хорозов, като основен свидетел на случващото се станал Орлин Николов, който се намирал пред съдийската стая.

Предвид гореизложеното, включително разглеждайки депозирано от г-н Любомир Минчев възражение по доклада до ДАС на главния съдия Мартин Хорозов и отчитайки разпоредбата на чл. 35 от ДАП, която за подобни нарушения предвижда кумулативното налагане на мерките и санкциите, посочени в т.4, и предвид предоставената в чл. 47, ал. 1 от ДАП оперативна самостоятелност на органа, Дисциплинарно-административния съвет на Националната баскетболна лига налага наказанието глоба в размер на 1000 /хиляда/ лева, както и принудителна мярка изразяваща се в лишаване от длъжностни права за една среща.”

Освен това, Берое е глобен с 200 лв., заради две празни бутилки, хвърлени от трибуните към пейката на гостите от Левски Лукойл.

Налага на  БК Берое, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, след края на среща № 7 между БК Берое и БК Левски Лукойл, проведена на 18.10.2020 г. в гр. Стара Загора.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, след края на срещата от публиката на домакина БК Берое са хвърлени на игралното поле по посока на отбора на БК Левски Лукойл предмети – две празни пластмасови бутилки от минерална вода, незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет. ДАС налага санкцията, вземайки предвид броя на хвърлените предмети.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани