13.3 C
София
петък, май 7, 2021
Начало България Берое без треньора си Любо Минчев за един мач

Берое без треньора си Любо Минчев за един мач

Специалистът е наказан от НБЛ, заради "вулгарни изрази и обидни думи , отправени към Мартин Хорозов"

Берое ще бъде без треньора си Любомир Минчев в следващия си мач в НБЛ. Това стана ясно, след като по-рано днес Дисциплинарно-административният съвет към лигата излезе с решенията от последното си заседание, проведено на 26 октомври.

Според информацията, наставникът на старозагорци е наказан с лишаване от права за една среща и парична санкция от 1000 лв. Санкцията е наложена във връзка с “дисциплинарно нарушение, изразяващо се в отправени вулгарни изрази и обидни думи към длъжностно лице – старши-съдията Мартин Хорозов”, след края на дербито между Берое и Левски Лукойл от 18 октомври, приключило с победа на столичани със 79:77.

Ето и какво още се казва в решението на Дисциплинарно-административния съвет:

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на старши съдията, след края на срещата старши-треньорът на БК Берое – Любомир Минчев, е нанесъл удари по вратата на съдийската стая, съпроводени от обидни думи по адрес на Мартин Хорозов, като основен свидетел на случващото се станал Орлин Николов, който се намирал пред съдийската стая.

Предвид гореизложеното, включително разглеждайки депозирано от г-н Любомир Минчев възражение по доклада до ДАС на главния съдия Мартин Хорозов и отчитайки разпоредбата на чл. 35 от ДАП, която за подобни нарушения предвижда кумулативното налагане на мерките и санкциите, посочени в т.4, и предвид предоставената в чл. 47, ал. 1 от ДАП оперативна самостоятелност на органа, Дисциплинарно-административния съвет на Националната баскетболна лига налага наказанието глоба в размер на 1000 /хиляда/ лева, както и принудителна мярка изразяваща се в лишаване от длъжностни права за една среща.”

Освен това, Берое е глобен с 200 лв., заради две празни бутилки, хвърлени от трибуните към пейката на гостите от Левски Лукойл.

Налага на  БК Берое, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, след края на среща № 7 между БК Берое и БК Левски Лукойл, проведена на 18.10.2020 г. в гр. Стара Загора.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, след края на срещата от публиката на домакина БК Берое са хвърлени на игралното поле по посока на отбора на БК Левски Лукойл предмети – две празни пластмасови бутилки от минерална вода, незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет. ДАС налага санкцията, вземайки предвид броя на хвърлените предмети.

Виктория Петрова
"Някъде зад спортиста, който сте станал, и часовете тренировки и треньорите, които са ви натискали, е едно малко дете, което се влюби в играта и никога не погледна назад… играйте за него“, Миа Хам!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Популярно

Левски Лукойл на крачка от финал в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл се доближи с още една крачка до финалите в НБЛ. В своята зала "Универсиада" тимът на Тити Папазов се...

Ергин Атаман остава начело на Анадолу Ефес до 2023 г.

Aнадолу Ефес ще продължи да гласува доверие на Ергин Атаман като треньор. От клуба обявиха, че 55-годишният специалист е удължил договора си до 2023...

Борислав Младенов стана най-добър млад играч на своя регион в Италия

Борислав Младенов заслужи високи оценки за представянето си в италианската Серия Б през този сезон. Бившият младежки национал стана Най-добър млад играч на регион...

Обявиха програмата за Финалната четворка в Евролигата

Eвролигата обяви началните часове на мачовете от Финалната четворка, която ще се проведе в Кьолн от 28 до 30 май. Ето и цялата програма на...

Последно коментирани