9.2 C
София
петък, март 1, 2024
НачалоБългарияБез промени във възрастите в първенствата при подрастващите

Без промени във възрастите в първенствата при подрастващите

Срокът за подаване на заявки за тези шампионати за новия сезон е 18 септември

Възрастовите групи на държавните първенства за подрастващи през 2020/2021 ще останат непроменени. И тази година при юношите и девойките ще се състезават състезатели до 19-годишна възраст, съобщават от родната федерация по баскетбол.

Това стана ясно във връзка с внесено предложение от Треньорската комисия (ТС) към БФБаскетбол на 02.09.2020 г. Ето и какво гласи то:

Oтносно провеждане на първенствата за А – група до 20 години, мъжка и женска част, в срок до обяд на 08.09.2020 г. (вторник) всички баскетболни клубове, имащи желание да участват в първенството с 20-годишни мъже или жени, имаха възможност да изпратят заявка за участие до БФБаскетбол. За първенство при 20-годишните обаче се обявиха само два клуба – Славия и 3.6.9 (Узунбаскет, Пловдив).

Изискването за участие бе всеки отбор да има 7 броя картотекирани състезатели, родени 2001 година (за всяко направление – мъжко и женско). За да се проведе първенството до 20 години, броят на заявките трябваше да са минимум 6 отбора за всяко направление – мъжко и женско.”

Приети бяха много промени в правилата за държавните първенства при подрастващите. Срокът за подаване на заявки за участие в тези шампионати за 2020/2021 e 18 септември.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани