10.8 C
София
събота, декември 2, 2023
НачалоЛайфстайлБез дори да подозира, Лука Дончич спасил живота на мъж от Тексас

Без дори да подозира, Лука Дончич спасил живота на мъж от Тексас

33-годишният Колин Кейбъл се отдава на наркотиците, след като губи брат си

В Европа Лука Дончич отдавна е вдъхновение, но малко по малко манията по него завладява и САЩ. Оказва се, че гардът на Далас се превръща в герой за един 33-годишен американец, който се бори със зависимостта си към наркотиците.

След неуспешен опит в музикалния бранш, разочарованият Колин Кейбъл се връща от Ню Йорк в Тексас. Ударите за него продължават един след друг, след като приятелката му го напуска, а брат му си отива от този свят. Изпаднал в ситуация, в която не вижда вече смисъл да живее, той посяга към наркотиците, като скоро започва да харчи по $1000 за тях на месец.

Без дори да подозира, Лука Дончич помага на Колин.

Наркотиците взеха брат ми и аз започнах да се страхувам от тях. В известен смисъл това беше най-големият и най-важният му акт на защита. Бях на 31 и бях сам. Трезвен, но победен. Жив, но вече нищо не беше важно и нищо нямаше значение. И тогава дойде Лука Дончич. Един от последните разговори с брат ми бе малко, след като Далас подписа с него. Бяхме възхитени. Но никой от нас не знаеше, че това ще бъде последното нещо, на което ще се възхищаваме заедно. Помогна ми, действаше ми терапевтично, докато гледах Лука и Далас от мач на мач„, разказва Колин.

Животът му малко по малко започва да се променя.

Започнах да си връщам живота, който бях разрушил заради пристрастяването. Без помощта на Лука, който вероятно никога няма да срещна, нямаше да съм жив днес. Когато надеждата стана абстрактна и непостижима, Лука ми доказваше всяка вечер на терена, че си струва да се бориш„, продължава Кейбъл.

33-годишният мъж е фен на Далас от дете. Той не пропуска срещи на Маверикс и заедно с покойния си брат се радва на играта и на легендата Дирк Новицки.

Бях на 12, когато Новицки започна да играе за Далас, а брат ми – на 15 години. Когато Дирк приключи кариерата си в Маверикс, аз бях на 32 години, а брат ми беше мъртъв. Но благодарение на Дирк, брат ми и аз винаги имахме за какво да говорим“, спомня си Колин Кейбъл.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани