13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориБез грешка! "Лъвчетата" на полуфинал на европейския Чалънджър

Без грешка! „Лъвчетата“ на полуфинал на европейския Чалънджър

Две поред за юношите на турнира в Левице

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за юноши се класира на полуфинал на европейския Чалънджър в Словакия. В Левице момчетата на Даниел Клечков и Стойо Чолаков се справиха с Ирландия с 99:89 във втория си мач от група D.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Герганов отбеляза 21 точки за България, като бе 5/5 от средно разстояние, плюс 5 борби и 9 асистенции. Денис Камбуров добави 19 и 6 борби. Виктор Гергов се разписа с 16 точки.

Килиан Грибен бе най-добър за Ирландия с 25 точки, 16 борби и 6 асистенции. Дерей Фергюсън го последва с 24. Рийс Бари остана с 16 точки.

КЛЮЧЪТ: „Лъвчетата“ изнесоха страхотно първо полувреме, в което лимитираха съперника си до 31 точки, отговаряйки с 56 точки, за да вземат комфортен аванс. След паузата ирландците поизравниха играта, а в края дори намалиха до 7 точки, но българите удържаха лидерството си и стигнаха до победата. 

И ОЩЕ: Юношите спечелиха битката под двата ринга, като овладяха 45 срещу 39 борби за съперника. Освен това, тимът ни приключи с по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 51% срещу 44% за Ирландия.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Националите до 18 г. записаха втори пореден успех и печелят своята група. На полуфиналите в събота (7 август) нашите момчета ще играят срещу Украйна. 

СТАТИСТИКА ОТ ИРЛАНДИЯ 18 – БЪЛГАРИЯ 18

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани