12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаБарселона издържа в испанския дуел в Евролигата (видео)

Барселона издържа в испанския дуел в Евролигата (видео)

Каталунците нанесоха своя удар срещу Валенсия след почивката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макар и без Никола Миротич, който е диагностициран с коронавирус, Барселона триумфира за втори път в Евролигата през този сезон. Каталунците удържаха Валенсия със 71:66 като гости в испанското дерби на 3 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: Роландс Смитс се отличи с 15 точки за Барселона, като нямаше пропуск в стрелбата от игра – 3/3 от средно разстояние и 3/3 зад дъгата. Ник Калатес го последва с 14 и 5 асистенции. Брандън Дейвис и Алекс Абринес нанизаха по 11 точки.

Никола Калинич и Боян Дублевич бяха най-резултатни за Валенсия с по 13 точки, като вторият овладя и 8 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: След като изоставаха с 33:35 на голямата почивка, момчетата на Шарунас Ясикевичус направиха пълен обрат през третия период. Барса не прояви милост към домакините след 21:9 и излезе напред с 54:44, като до края не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 октомври Барселона ще се сблъска с Панатинайкос у дома. Срещата между Валенсия и Зенит от 4 кръг в надпреварата е отменена заради случаи на COVID-19 в лагера на руснаците.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани