21.3 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаБарса дава две възможности на Миротич

Барса дава две възможности на Миротич

Едната от тях е намаляване на заплатата на черногореца с испански паспорт с 50%

Отпадането на полуфиналите в Евролигата няма как да остане без последици за Барселона. Според вестник „Мундо Депортиво“, ръководството на испанския гранд ще намали бюджета си следващия сезон с 20-25%. 

Според специалистите, съкращаването ще засегне предимно заплатите. Първият играч, на който ще бъде предложено по-ниско възнаграждение, ще бъде Никола Миротич. Очаква се каталунците да дадат възможност на черногореца с испански паспорт да избере между по-ниска заплата с 50% или шанс за напускане след края на сезона в Испания.

32-годишният баскетболист има договор с Барса до 2025 г. Според запознати, Никола Миротич печели около 5 млн. евро на сезон.

През 2022/2023 Никола Миротич записва средно по 15.4 точки, 4.3 борби и 1.2 асистенции в общо 29 мача на каталунците в Евролигата. В този турнир обаче селекцията на Шарунас Ясикевичус остана на четвърто място в крайното класиране.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани