9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаБарса взе дербито срещу Ефес у дома (видео)

Барса взе дербито срещу Ефес у дома (видео)

16-та победа за каталунците в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона се върна към победите в Евролигата. Пред своята публика в „Палау Блауграна“ каталунците се справиха със съпротивата на Анадолу Ефес с 82:77 в дербито на 21 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Испанският гранд е с баланс от 16-4 и е лидер в класирането, докато тимът от южната ни съседка е осми с 9 успеха и 10 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Рокас Йокубайтис се разписа с 16 точки за Барселона. Никола Миротич добави 15. Сертач Санли финишира с 13 точки и 7 борби.

Василие Мицич бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 18 точки. Шейн Ларкин вкара 17. С по 12 останаха Брайънт Дънстън и Крунослав Симон.

КЛЮЧЪТ: Въпреки изгонването на треньора си Ергин Атаман след почивката, гостите стояха близо до съперника през целия двубой и намалиха до 1 точка след тройка на Шейн Ларкин за 72:73. Рокас Йокубайтис, Брандън Дейвис и Никола Миротич обаче дадоха импулс на каталунците за 80:72. Василие Мицич върна надеждите на Ефес след 77:80. Точка на спора сложи Рокас Йокубайтис с кош за 82:77 и това бе всичко. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 януари Барселона ще гостува на УНИКС Казан, а ден по-късно Анадолу Ефес ще приеме Панатинайкос.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани