Балкан ще посрещне Нова година с нов треньор

Небойша Кнежевич ще застане начело на шампионите

564

Балкан ще има нов треньор. От клуба обявиха промяната, като гласуват доверие на Небойша Кнежевич – главен наставник от школата на „зелените“. Той ще замени Петър Златанович, който води тима в последната година и изведе тима до титлата в НБЛ през миналия сезон.

Небойша Кнежевич е на 47 години. В кариерата си работи с тимове като сръбските Раднички, Колубара и Партизан, тунизийския Набулиен, иранския Махрам и либийския Ал-Итихад.

На новия треньор на Балкан Небойша Кнежевич ще помага Васил Христов. 

Ето какво гласи позицията на Балкан за смяната на треньорския пост:

Уважаеми спортни приятели,

Обявяваме официално, че от днес ръководството на мъжкия отбор на Балкан ще бъде поето от г-н Небойша Кнежевич – главен треньор на школата на клуба. Това е решение за едно ново начало, с което сме убедени, че ще продължим успехите на нашия отбор.

Искаме да изразим нашата благодарност към г-н Петър Златанович, който с неоспорим ентусиазъм и професионализъм допринесе значително за развитието и успехите на Балкан. В тандем със старши треньора Небойша Видич, г-н Златанович съвместно спечели две шампионски титли, утвърждавайки се като неизменна част от нашата история. Неговите постижения като старши треньор в тандем с Йован Попович и Преслав Пешев, доведоха отбора до още една шампионска титла. 

С най-искрени пожелания за успех в бъдещите му начинания, ние изпращаме г-н Златанович и му благодарим за невероятна отдаденост и принос към развитието на нашия отбор.

Г-н Небойша Кнежевич ще продължи работата си като старши-треньор, подкрепен от помощник-треньора Васил Христов. Уверени сме, че този нов тандем ще продължи да вдъхновява и възпитава бъдещите звезди на баскетбола със своята страст и опит.

Спортни поздрави, БК Балкан„.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКBalkan-basket.com
Предишна статияАлександър Везенков сред 10-те най-добри спортисти на България за 2023 г.
Следваща статияСпартак се разделя с двама чужденци
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."