17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБалкан финишира първи на турнира в Плевен

Балкан финишира първи на турнира в Плевен

Ботевградчани стигнаха до победата в края, след като заличиха пасив от 10 точки

Балкан спечели турнира в Плевен. В зала „Балканстрой“ селекцията на Небойша Видич надви Рилски спортист със 79:76 във финала, записвайки втори пореден успех в надпреварата.

Алихан Демир бе най-добър за Балкан с 21 точки и 5 борби. Дерик Маркс добави 12. Димитър Димитров и Крис Минков вкараха по 11 точки, като първият овладя и 8 борби. Николай Грозев се отчете с 10.

Брендън Браун бе най-резултатен за Рилски спортист с 23 точки. Трей Портър го последва с 21. Алекс Симеонов приключи с 13 точки. Ей Джей Хес остана с 10.

Серия от 9-2 за Рилски, дело на Алекс Симеонов, Брендън Браун и Ей Джей Хес, постави начало на срещата. Ботевградчани отговориха чрез Калил Дюкс, Николай Грозев и Алихан Демир за 19:17. Последваха няколко равенства преди тройка на Алекс Симеонов да фиксира 24:23 след 10 минути. През втория период надлъгването продължи преди Алихан Демир, Трейвин Тибодо и Николай Грозев да отбележат за 39:35 в полза на ботевградчани. Водени от Трей Портър самоковци стигнаха до равенство за 42:42 на голямата почивка.

След паузата и Брендън Браун напомни за себе си, а вицешампионите дръпнаха с 10 точки за 52:42. „Зелените“ се върнаха чрез Димитър Димитров, Алихан Демир и Крис Минков за 58:61. Два успешни наказателни удара на Мирослав Васов дадоха глътка въздух на Рилецо за 63:59. През последната четвърт надвкарването продължи преди Николай Грозев да се разпише за 75:75 2 минути преди края. Дерик Маркс не трепна от фаул линията на няколко пъти за 79:76 за ботевградчани и това бе всичко.

Това бе последната контрола на Рилски спортист преди старта на сезона. На 4 октомври участникът във ФИБА Къп ще се изправи срещу Левски Лукойл в спор за Суперкупата на България.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани