8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБалкан със злато и при момчетата до 16 години (видео)

Балкан със злато и при момчетата до 16 години (видео)

Ботевградчани взеха титлата в тази възраст за трета поредна година

Балкан е шампион в държавното първенство за момчета до 16 години за трета поредна година. Ботевградчани спечелиха титлата след успех над БУБА Баскетбол с 86:70, като взеха реванш за поражението си от същия отбор в груповата фаза на надпреварата. Титлата е шеста поредна за този набор на „зелените“ през годините.

Александър Гавалюгов бе най-резултатен за победителите с 25 точки и 8 борби, като стана MVP и Най-добър реализатор на турнира. Велизар Георгиев реализира 15 точки, с 13 бе Николай Нецов. За БУБА 19 точки вкара Георги Йорданов, с 16 е Станислав Хинков. Наградата за най-много отнети топки отиде при Иван Димитров (БУБА Баскетбол).

Две награди имаше и за баскетболиста на Дунав Русе Теодор Трифонов. Той получи приза за Най-много асистенции, като бе избран и за Най-добър борец. Теодор Трифонов обаче не успя да изведе Дунав до медалите, след като тимът му отстъпи с 65:69 на Рилски спортист в драма в мача за 3-то място.

Антонио Гелов и Дамян Николов вкараха по 16 точки за победителите. Калоян Лозанов отбеляза 15 точки, с 13 и 18 борби се отличи Пламен Марков. За Дунав по 16 точки отбелязаха Емил Найденов и Теодор Трифонов (13 борби), а 12 – Иван Живков.

Академик Пловдив се класира на 5-то място след убедителна победа срещу Черноморец с 80:48. Илиян Илиев отбеляза 16 точки за победителите, с 10 бе Петър Ралчев. За Черноморец Илиян Желязков отбеляза 12. 11 и 7 борби записа Калоян Демирев, а с 10 точки се отчете Максим Чоков.

Шумен завърши на 7-та позиция, след като се наложи над Черно море Тича с 58:29. Станислав Банков бе най-резултатен за победителите с 14 точки, 11 наниза Никола Христов. За „моряците“ Мартин Смилков вкара 7 точки, а с 12 борби се включи Стефан Михайлов.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани