18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаБалкан се раздели с мечтата за Шампионската лига (видео)

Балкан се раздели с мечтата за Шампионската лига (видео)

Ботевградчани отстъпиха на Минск в първия си мач от квалификациите в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан отпадна от квалификациите в Шампионската лига, които стартираха по-рано днес у нас. В своята “Арена Ботевград” тимът на Йовица Арсич отстъпи на Минск с 65:73 във втория двубой от днешната програма на един от двата турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Балкан не може да разчита на Божидар Аврамов, който има здравословни проблеми. В негово отсъствие Тауан Ейджи завърши с 19 точки и 7 борби при официалния си дебют за ботевградчани. Станимир Маринов се разписа с 11 и 7 асистенции. Давонтей Джордан реализира 10 точки.

Братът на баскетболиста на ЦСКА Москва Уил Клайбърн – Крис Клайбърн бе най-резултатен за Минск с 19 точки. Роб Лаури вкара 15 след силно включване от пейката. Максим Салаш оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 10 борби. Владимир Веремеенко остана с 10 и 11 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Шампионът на Беларус бе по-съсредоточен в началото и чрез Крис Клайбърн и Максим Салаш поведе със 17:9 в края на първата част. През втория период ботевградчани увеличиха оборотите и чрез Марко Рамляк, Станимир Маринов и Давонтей Джордан стигнаха до равенството за 28:28. Минск обаче успя да си върне водачеството за 30:28 след два успешни наказателни удара на Роб Лаури.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата участникът във ВТБ Лигата постепенно се отдръпна до 53:41 чрез Крис Клайбърн, Владимир Веремеенко и Роб Лаури. През последната четвърт “зелените” направиха серия от 8-0, дело на Тауан Ейджи и Станимир Маринов, за да отвърнат за 51:57. Димитър Димитров и Давонтей Джордан довършиха започнатото и Балкан се доближи на 1 точка. Роб Лаури и Крис Клайбърн демонстрираха хладнокръвие и отново изстреляха Минск напред с 10 точки, а това бе всичко.

И ОЩЕ: Двубоят започна с няколко минути закъснение, заради технически проблеми с едно от таблата в “Арена Ботевград”, която ще бъде празна по време на двата турнира заради мерките срещу короновируса.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 септември (четвъртък) от 20.00 ч. Минск ще се изправи срещу литовския Нептунас, който по-рано днес отстрани Лондон Лайънс след 77:73. Победителят ще получи място в групите на Шампионската лига през новия сезон.

Балкан ще продължи участието си в турнира ФИБА Къп. В този турнир ботевградчани ще срещнат Капфенберг (Австрия) и Парма (Русия), а мачовете ще стартират през януари 2021 г.

СТАТИСТИКА ОТ МИНСК – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани