18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияБалкан се похвали с привличането на американски гард (видео)

Балкан се похвали с привличането на американски гард (видео)

Амад Рори ще бъде част от селекцията на Небойша Видич

Балкан си осигури услугите на още един чужденец. За „зелените“ ще играе и 26-годишният гард Амад Рори, обявиха от клуба.

Роден е на 15 септември 1995 г. в Такома, щата Вашингтон. Висок е 185 см. Завършва гимназия в Лейкууд, а след това продължава образованието си в гимназията в родния си град.

Колежанската ми кариера стартира в Орегон, а след това се премества в университета в Монтана. Като част от местния тим става MVP на турнир от конференцията Big Sky и завърши като шестия му най-добър реализатор в историята с общо 1654 точки.

След като не е избран в драфта на НБА през 2019 г., Амад Рори се отправя към Европа, за да се присъедини към кипърския Керавнос, с който става носител на Суперкупата на страната. След това продължава във Франция, където защитава цветовете на Елан Шалон в лига ПРО Б, оставяйки срещу името си средно по 7.4 точки, 3.3 борби и 3 асистенции.

Последният му тим е унгарският Кьорменд. 

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани