11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаБалкан падна от румънци на старта във ФИБА Къп (видео)

Балкан падна от румънци на старта във ФИБА Къп (видео)

Ботевградчани отстъпиха на Сибиу в Истанбул

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан стартира със загуба участието си във ФИБА Къп през този сезон. В “Акатлар Арена” в Истанбул селекцията на Йовица Арсич отстъпи на Сибиу със 75:88 в първия си мач от група D на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов отбеляза 16 точки за Балкан. Сияни Чеймбърс добави 14 и 6 асистенции. Давонтей Джордан се разписа с 13 точки. Димитър Димитров остана с 11.

Бившият играч на немските Улм и Олденбург Айзея Филмор бе най-резултатен за Сибиу с 24 точки, от които 5 тройки, плюс 9 борби. Крис Уилямс остави срещу името си 16 и 9 борби. Маркъс Едисън приключи с 13 точки. Лукас Тохатан се прибра в съблекалнята с 12.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Румънците бяха по-съсредоточени в началото и чрез Айзея Филмор и Крис Уилямс дръпнаха с 30:18 след 10 минути игра. През втория период ботевградчани поизравниха играта и намалиха изоставането си до 41:46 чрез Дарко Балабан, Божидар Аврамов и Сияни Чеймбърс. Отговорът на Сибиу не закъсня за 53:41 на голямата почивка.

След паузата тимът от северната ни съседка не намали оборотите и стигна до аванс от 21 точки чрез Лукас Тохатан, Крис Уилямс и Маркъс Едисън, а Балкан не намираше противодействие. Освен това, българският тим остана без Крис Минков, който получи травма в ръката. В оставащото време до края на двубоя “зелените” съумяха да свалят пасива си до 12 точки, чрез Димитър Димитров и Сияни Чеймбърс, но Сибиу не изпусна инициативата.

И ОЩЕ: Още един мач от този поток ще се играе по-късно днес, между Бешикташ и Орадея.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 януари от 14.00 ч. Балкан ще излезе срещу Орадея, а след това Сибиу ще спори с Бешикташ.

СТАТИСТИКА ОТ СИБИУ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани