19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБалкан остана под 50 точки при завръщането си в Балканската лига

Балкан остана под 50 точки при завръщането си в Балканската лига

Ботевградчани загубиха при визитата си на Апоел Галил Елион

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се завърна в Delasport Балканска лига след 7-годишна пауза. Селекцията на Небойша Видич загуби от новака в израелския шампионат Апоел Галил Елион с 45:56 като гост в първия си мач от група А, поставил начало на 2021/2022 в турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс единствен завърши с двуцифрен точков актив за Балкан – 12 точки плюс 6 борби. С по 8 останаха Крис Минков и Алихан Демир.

Нимрод Леви бе най-резултатен за Апоел Галил Елион с 18 точки. Едно от откритията на легендата Пини Гершон Габриел Чачашвили приключи с 10 и 6 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините започнаха ударно и водени от Нимрод Леви и Брайс Уошингтън, излязоха напред с 11:0. Ботевградчани прекъснаха почти 6-минутната си суша без кош чрез Дерик Маркс и Трейвин Тибодо за 4:16. Апоел обаче държеше нещата под контрол и сложи на таблото 24:6 в своя полза в края на първата част. През втория период „зелените“ все пак намалиха до 16:28 чрез Дерик Маркс, Трейвин Тибодо и Димитър Димитров. Израелците отвърнаха чрез Габриел Чачашвили и Айзея Ейсдорф за 39:22. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Балкан се завърна от съблекалнята с първата си тройка след 11 неуспешни опита в срещата, дело на Крис Минков, за 25:39. Но това въобще не притесни Апоел Галил Елион, който се възползваше от всеки пропуск на съперника и фиксира 50:34. През последната четвърт Балкан се вдигна и сведе пасива си до 9 точки чрез Калил Дюкс, Дерик Маркс и Алихан Демир. До финалната сирена обаче грешките на ботевградчани в добавка към кош на Нимрод Леви оформиха крайното 56:45 за отбора на Барак Пелег.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Балкан в Delasport Балканска лига ще бъде на 3 ноември у дома срещу Левски.

СТАТИСТИКА ОТ АПОЕЛ ГАЛИЛ ЕЛИОН – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани