8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаБалкан няма да се бори за място в Шампионската лига

Балкан няма да се бори за място в Шампионската лига

От лигата обявиха участниците за 2022/2023, а сред тях не е българският шампион

Балкан не е сред отборите, които ще се борят за място в Шампионската лига през новия сезон. От Борда на лигата обявиха участниците за квалификацията и за редовния сезон за 2022/2023, а сред тях не е първенецът на България. Все пак ботевградчани имат още една опция пред себе си – ФИБА Къп.

Общо 52 тима от 29 страни от Стария континент са утвърдени като участници в надпреварата. В редовния сезон на Шампионската лига през 2022/2023 ще бъде и Галатасарай на Дий Бост.

Сезонът в ШЛ ще стартира на 21 септември с квалификационни кръгове, в които ще се включат 24 състава. Само четири от тях ще продължат в редовния сезон, където ще има още 28 тима.

32-та отбора ще бъдат разделени в 4 групи с по осем тима, които ще играят помежду си. Победителите в групите ще се класират за Топ 16, докато вторите и третите ще играят плейофи през януари 2023 г. Най-добрите 8 състава от Топ 16 ще намерят места на 1/4-финалите, където ще спорят в серии до две победи от три срещи през април догодина.

Сезонът в Шампионската лига ще приключи с Финална четворка през май 2023 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани