10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияБалкан надделя в спора с Академик в Пловдив

Балкан надделя в спора с Академик в Пловдив

Ботевградчани приключиха втория етап в НБЛ на трета позиция

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на победния път в НБЛ. Селекцията на Йовица Арсич се справи със съпротивата на Академик Пловдив с 81:70 като гост в отложен мач от 17 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов навъртя на сметката на Балкан 20 точки, които допълни с 6 борби. Димитър Димитров добави 14, 5 борби и 6 асистенции. Сияни Чеймбърс и Давонтей Джордан вкараха по 11 точки, като последният допълни сметката си с 12 борби и 5 асистенции. Николай Грозев приключи с 10 точки.

Васил Бачев бе най-резултатен за Академик Пловдив със 17 точки и 5 асистенции. Йере Вучица също стигна до двойните показатели – 13 и 15 борби. Обрад Томич остана с 12 точки и 7 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме, като след 20 минути на таблото бе изписано 34:33 в полза на гостите. След паузата Академик направи серия от 13-0, дело на Обрад Томич, Джахий Карсън и Йере Вучица, за да излезе напред с 43:37. Ботевградчани обаче не се предадоха и чрез Божидар Аврамов, Димитър Димитров и Николай Грозев фиксираха 65:55 в своя полза в края на третия период. През последната четвърт Балкан не изпусна инициативата, за да сложи точка на спора с крайното 81:70.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: “Зелените” имат баланс от 11-5, което го поставя на трето място в класирането. Отборът на Йордан Янков пък е шести със 7 успеха и 9 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза от няколко седмици и за двата отбора, заради националните отбори, което ще им помогне за подготовка за третия етап в НБЛ и за турнира за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани