21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияБалкан мина като хала в Плевен

Балкан мина като хала в Плевен

"Зелените" откриха сметката си с победи в НБЛ

Балкан постави убедително начало на 2020/2021 в мъжкото ни първенство, макар че започна със седмица закъснение след отложения си двубой срещу Черноморец. Ботевградчани нямаха проблеми при визитата си в Плевен след категоричното 102:61 над Спартак в последния мач от 2 кръг в НБЛ.

КЪМ ПЕТИЦИТЕ: Стартовите пет на Спартак бяха Цветослав Острев, Николай Маринов, Мартин Маринов, Димитър Маринчешки, Горан Остоич;

Стартовите пет на Балкан бяха Крис Минков, Давонтей Джордан, Марко Рамляк, Димитър Димитров, Тауан Ейджи;

НАЧАЛО НА ДВУБОЯ: Двата състава започнаха с размяна на водачеството преди Тауан Ейджи да изведе Балкан напред с 11:8 5 минути пред края на първата част. Две успешни акции на Николай Маринов и Спартак обърна за 13:11, но за кратко. Давонтей Джордан и Крис Минков отговориха подобаващо за 20:15 в полза на гостите.

КРАЯТ НА ПЪРВАТА ЧАСТ дойде след два успешни наказателни удара на Мартин Маринов за 17:20. 

НАЧАЛО НА ВТОРАТА ЧАСТ: Балкан я започна ударно с два далечни снаряда на Димитър Димитров и Крис Минков за 26:18. Спартак реагира и чрез Димитър Маринчешки, Тодор Тодоров и Любен Пасков се доближи на 27:28.

ОТНОВО В ИГРА: 7 минути преди края на периода на терена за Балкан се появи Божидар Аврамов, който имаше проблеми с контузия, оставила го извън паркета за квалификацията в Шампионската лига през миналия месец.

Крис Минков даде спокойствие на ботевградчани с тройка за 34:27 5.38 минути преди почивката. Последваха зверска забивка на Тауан Ейджи и кош на Николай Грозев за 38:29. От другата страна Тодор Тодоров не сбърка за 31:38 2.16 минути преди паузата. Николай Грозев, Димитър Димитров и Божидар Аврамов оформиха двуцифрена предина за Балкан след 49:33 в КРАЯ НА ВТОРАТА ЧАСТ.

НАЧАЛО НА ТРЕТИЯ ПЕРИОД: „Зелените“ се завърнаха от съблекалнята със серия от 10-0 за 59:33, за по-малко от две минути.

Отсъдено техническо нарушение на Мартин Маринов за реакция след негов фаул даде възможност на Димитър Димитров да покачи на 62:33 7 минути преди края на частта. Гардът на Спартак се реабилитира с тройка за 36:64.

Последваха по няколко грешки и от двете страни преди плевенчани да останат без Мартин Маринов, който изчерпа лимита си от пет фаула 5 минути преди края на третата част. Балкан продължи да държи уверено лидерството и чрез Давонтей Джордан, Здравко Христов и Марко Рамляк се изстреля напред със 73:41 в КРАЯ НА ТРЕТИЯ ПЕРИОД.

НАЧАЛО НА ПОСЛЕДНАТА ЧЕТВЪРТ: Николай Маринов единствен не спираше да търси път към коша на съперника, но уверената игра на селекцията на Йовица Арсич не оставяше много шансове на домакините. Това даде шанс на сръбския специалист да пусне Марин Маринов и Илиян Пищиков. Разликата набъбна до +40 точки след два успешни опита от фаул линията на Тауан Ейджи. Илиян Пищиков пък покачи до 92:51 след бомба от разстояние.

Публиката в Плевен видя и нещо хубаво, като си спомни за качествата на един от възпитаниците на школата на Спартак Даниел Пенков, който се отличи с няколко бързи атаки. Това обаче по никакъв начин не притесни Балкан, който откри сметката си с победи в НБЛ през новия сезон с крайното 102:61.

НАЙ-ДОБРИ: Давонте Джордан завърши с 18 точки за Балкан. Тауан Ейджи оформи дабъл-дабъл – 17 и 14 борби. Крис Минков и Николай Грозев реализираха по 16 точки, като последният добави 8 борби и 5 асистенции. Димитър Димитров вкара 12. В групата не бе Станимир Маринов, който има здравословни проблеми.

За Спартак Николай Маринов бе най-добър с 19 точки. Капитанът Тодор Тодоров се разписа с 11. Любен Пасков остана с 8 точки и 7 борби. Димитър Маринчешки грабна 11 борби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг, на 26 октомври Балкан ще приеме Берое. Спартак Плевен, който е с баланс от 0-2, ще почива по програма.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – БАЛКАН 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани