18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаБалкан и Рилски спортист с напредък в Топ 100 на Европа

Балкан и Рилски спортист с напредък в Топ 100 на Европа

Двата тима имаха с какво да се похвалят през март

България има два отбора в обновената на 5 април класация на сайта Еurobasket.com. Балкан и Рилски спортист намират места сред 100-те най-добри състава на Стария континент.

Балкан заема 69-та позиция, като се изкачи с пет места по-нагоре в сравнение с ранкинга през февруари. Ботевградчани имат общ баланс от 17-6 и 95 точки. През миналия месец „зелените“ достигнаха до 1/4-финалите във ФИБА Къп, където отстъпиха на руския Парма с 62:84. В НБЛ пък Балкан е трети с 15 успеха и 6 поражения.

Другият роден тим в класацията Рилски спортист е на 78-мо място, като бележи скок с шест позиции за последните два месеца с общ баланс 20-4 и 91 точки. Самоковци също участваха в плейофите на ФИБА Къп, като не успяха в Топ 16 срещу Парма след 61:90. През март момчетата на Людмил Хаджисотиров вдигнаха Купа България 2021, а в родния шампионат остават лидери с 19 победи и 2 загуби.

Под внимание в класацията се вземат резултатите на отборите в националните първенства, участията им в европейските клубни турнири и резултатите им от последните пет седмици. Лидер в подреждането е Барселона с общо 174 точки, а след това се нареждат Анадолу Ефес, Реал Мадрид, Фенербахче и Армани Милано.

Цялата класация можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани