21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияБалкан е първият финалист в турнира за Купата на Плевен

Балкан е първият финалист в турнира за Купата на Плевен

Ботевградчани наложиха своето темпо още през първата част

Балкан стартира с победа участието си на турнира за Купата на Плевен. В зала „Балканстрой“ тимът на Небойша Видич се наложи над Берое с 90:72 в първия мач от надпреварата.

Дерик Маркс наниза 19 точки за Балкан. Калил Дюкс добави 16 и 5 асистенции. Алихан Демир се отчете 15 точки и 5 борби. Трейвин Тибодо оформи дабъл-дабъл – 11 и 11 борби.

За Берое участие в срещата не взеха Михаил Комбаков, който се възстановява от операция, както и Антон Кук, който има здравословни проблеми. В тяхно отсъствие Виктор Маргаритов бе най-добър с 15 точки. Обина Олека приключи с 11 и 7 борби. Мартин Сотиров остана с 10 точки.

Балкан започна по-съсредоточено и поведе с 31:16 след 10 минути и силна игра на Трейвин Тибодо, Калил Дюкс и Алихан Демир. През втория период, въпреки усилията на Обина Олека и Седариан Рейнс, ботевградчани запазиха преднината си, фиксирайки 49:32 в своя полза на голямата почивка.

След паузата Виктор Маргаритов и Марин Маринов намалиха пасива на старозагорци до 43:56. Калил Дюкс и Алихан Демир обаче поставиха на таблото 70:51 в полза на Балкан. През последната четвърт ситуацията на паркета не се промени, а финалната сирена прозвуча при 90:72 в полза на Балкан.

Срещата бе наблюдавана от президента на българската федерация по баскетбол Георги Глушков и от спортния директор на Балкан Сашо Везенков.

Утре (26 септември) от 18.30 ч. Балкан ще се изправи срещу Рилски спортист във финала на турнира. В неделя от 16.30 ч. Берое ще спори със Спартак Плевен за третото място в надпреварата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани