11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияБалкан дочака първи успех у дома в НБЛ

Балкан дочака първи успех у дома в НБЛ

Ботевградчани се справиха с Академик Пловдив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа първа домакинска победа в НБЛ през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ селекцията на Йовица Арсич се наложи над Академик Пловдив с 91:77 в мач от 8 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов наниза 20 точки за Балкан. Сияни Чеймбърс оформи дабъл-дабъл – 16 и 10 асистенции. Марин Маринов приключи с 11 точки и 5 борби.

Йере Вучица бе най-резултатен за Академик Пловдив с 20 точки и 7 борби. Васил Бачев вкара 13. Николай Титков остана с 12 точки и 6 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Ботевградчани изнесоха по-силно първо полувреме, като си осигуриха аванс от 14 точки за 55:41 на голямата почивка. След паузата гостите опитаха всичко и на няколко пъти намалиха под 10 точки, но за повече нямаха сили.

И ОЩЕ: „Зелените“ имат баланс от 4-3, което ги поставя на четвърто място в класирането, докато пловдивчани са трети с 4 успеха и 4 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Балкан ще гостува на Ямбол, докато Академик ще почива в следващия кръг. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани