17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБалкан би Левски насред София (видео)

Балкан би Левски насред София (видео)

"Зелените" с втори пореден успех в Балканската лига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа втора поредна победа в Delasport Балканска лига. Пред погледа на националния селекционер Росен Барчовски ботевградчани се наложиха на Левски със 79:65 при визитата си в мач от група А на турнира. „Зелените“ имат в актива си и 1 загуба за второто място в своя поток, докато шампионът на България е трети с 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс бе над всички за Балкан с 25 точки и 5 асистенции. Калил Дюкс добави 11. Станимир Маринов и Димитър Димитров вкараха по 10 точки, като първият направи и 7 асистенции, докато вторият грабна и 6 борби. Трейвин Тибодо овладя 12 борби плюс 7 точки.

Марио Литъл бе най-добър за Левски с 23 точки и 5 асистенции. Ивица Радич се прибра в съблекалнята с 19 и 8 борби. Илайджа Митро-Лонг остана с 11 точки и 7 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: През първите 10 минути „сините“ по-често намираха пътя към коша и успяха да си осигурят двуцифрен аванс за 21:11 чрез Марио Литъл, Ивица Радич и Венцислав Петков. През втория период ботевградчани се разиграха и направиха обрат за 33:31 чрез Димитър Димитров, Дерик Маркс и Станимир Маринов. След няколко смени на водачеството Балкан излезе напред с 38:34 след далечен снаряд на Станимир Маринов, но Ивица Радич отговори подобаващо от другата страна за 38:37.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата „зелените“ дръпнаха с 16 точки след серия от 15-0, дело на Дерик Маркс, Калил Дюкс и Димитър Димитров, за 53:37. От другата страна единствено Ивица Радич и Илайджа Митро-Лонг държаха столичани в срещата, фиксирайки 50:62 в края на третата част. През последния период тройка на Асен Великов, кош на Митро-Лонг в добавка към такъв на Венцислав Петков доближиха домакините за 57:63. Дерик Маркс, Трейвин Тибодо и Димитър Димитров изпратиха Балкан напред с 14 точки, като това се оказа достатъчно.

И ОЩЕ: Повторен дебют с екипа на ботевградчани направи Дивон Уошингтън. От другата страна за тима на Тити Папазов участие в срещата не взеха Чавдар Костов, който е контузен, и Цветомир Чернокожев.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 декември Левски ще приеме Академия ФМП, а два дни по-късно ботевградчани ще спорят със същия съперник у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани