17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБайерн измъкна драматичен успех в Истанбул (ВИДЕО)

Байерн измъкна драматичен успех в Истанбул (ВИДЕО)

Обезличен Фенербахче остана просто зрител във второто полувреме на двубоя в 4-я кръг на Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Броени дни, след драматичния успех като гост на Макаби Тел Авив, Байерн Мюнхен взе още един скалп в Евролигата, този път след чудовищен обрат в сблъсъка с Фенербахче в Истанбул, откъдето никога преди това не си бе тръгвал с високо вдигната глава. Развръзката в четвъртия кръг на най-силния клубен турнир на Стария континент донесе третата победа на немския тим, докато турският гранд ще се наложи да се примири с баланс от 2-2. Краен резултат: 75:71.

НАЙ-РЕЗУЛТАТНИ: Владимир Лучич поведе реализаторите с 18 точки за победителите, а със 17 го последва Джейлън Рейнълдс.

За домакините над всички бе Ян Весели с 25 точки, но получи помощ единствено от Нандо Де Коло с 18.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Нищо в първото полувреме не вещаеше добро развитие за Байерн. “Фенерите” бяха същински господари на терена и се оттеглиха на почивката с комфортен аванс от цели 20 точки – 45:25. За вторите 20 минути, обаче, от съблекалнята излезе напълно подменен германски тим, който в следващата четвърт скъси дистанцията до 10 точки, за да поднесе пълен обрат в заключителния период. Избраниците на Игор Кокошков бяха лимитирани до едва 26 точки общо в третата и четвъртата четвърт, докато гостите нанизаха 50.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващата седмица и за двата тима се очертава гръцка.  “Фенерите” гостуват на Панатинайкос в Атина, а Байерн посреща другия Гранд на южната ни съседка – Олимпиакос, в който вече трети сезон е и българският национал Александър Везенков.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – БАЙЕРН МЮНХЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани