10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБААтланта елиминира Филаделфия и ще играе на финал на Изток (видео)

Атланта елиминира Филаделфия и ще играе на финал на Изток (видео)

"Ястребите" ще се борят за златото в своята конференция за първи път от 2015 г. насам

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Атланта се класира на финала в Източната конференция на НБА за първи път от 2015 г. насам. „Ястребите“ се наложиха над Филаделфия със 103:96 като гости, за да сложат точка на спора в серията с 4-3 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Кевин Юртер поведе колоната на реализаторите за Атланта с 27 точки и 7 борби. Трей Йънг добави 21 и 10 асистенции, а след края на мача съблече екипа си и го даде на своя баща за спомен. Данило Галинари вкара 17 точки плюс 5 борби.

Джоел Ембийд бе най-резултатен за Филаделфия с 31 точки и 11 борби. Тобайъс Харис добави 24 и 14 борби. Сет Къри остана с 16 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: 2.31 мин. преди края тройка на Трей Йънг изведе Хоукс напред с 93:87, но домакините отговориха чрез Тобайъс Харис за 92:93. Гостите приключиха всичко със серия от 8-2, дело на Кевин Юртер, Трей Йънг и Данило Галинари, за да стигнат до успеха.

И ОЩЕ: За едва втори път от 1973 г. насам нито един от тимовете, завършили на първите места в своите конференции в края на редовния сезон, няма да участват във финалите на Изток и Запад.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала на Изток Атланта ще спори с Милуоки. Играе се до четири победи от седем двубоя. Първият мач от серията ще бъде на 24 юни.

СТАТИСТИКА ОТ ФИЛАДЕЛФИЯ – АТЛАНТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани