10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаАСВЕЛ каза “не” на баските (ВИДЕО)

АСВЕЛ каза “не” на баските (ВИДЕО)

Французите записаха първа победа за сезона в Евролигата, която се оказа и историческа за който и да е тим от страната на “петлите” за последните 35 години

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След пауза от три кръга заради заразени с коронавирус в състава и загубата от Жалгирис преди няколко дни, АСВЕЛ най-после записа първи успех от началото на сезона в Евролигата. И това стана факт в мач, който се оказа и исторически. Нито един тим от страната на “петлите” не бе успявал да си тръгне с победа от Витория в най-силния клубен турнир на континента, но този път французите го сториха срещу Баскония при крайното 88:86.

НАЙ-ДОБРИ: Мустафа Фол наниза 19 точки за щастливата развръзка. Антоан Диу го последва с 15 за АСВЕЛ, поднасяйки на Баскония втора поредна загуба в надпреварата и незавиден баланс от 2-3.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Гостите успяха да се откъснат в третата четвърт, и макар резултатът да оставаше близък, АСВЕЛ удържа опитите за заключителен щурм и си тръгна от Витория с гордо вдигната глава.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 ноември Баскония гостува на ЦСКА Москва, а ден по-късно АСВЕЛ посреща Зенит.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – АСВЕЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани