21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаАркадия представи Иван Алипиев като първо ново попълнение

Аркадия представи Иван Алипиев като първо ново попълнение

Планирал съм много и се надявам, че ще се борим за победи през новия сезон, казва крилото

Иван Алипиев ще играе в Европа от новия сезон. Крилото бе представен от австрийския Аркадия като първото му ново попълнение за 2022/2023. Това обявиха от клуба в социалните мрежи.

Много съм благодарен и щастлив, че ще имам възможността да играя в Европа през следващата година. Планирал съм много и се надявам, че ще се борим за победи през новия сезон„, казва Иван Алипиев пред официалния сайт на австрийския тим.

Иван Алипиев завърши образованието си в САЩ

Българинът прекара последните четири години отвъд океана, където завърши образованието си. През май той приключи с ангажиментите си към Лойола Меримаунт, където бе част и от тима, с който се изявява в колежанския шампионат. За отбора на Стан Джонсън Иван Алипиев се превърна в основна фигура, но заради контузия пропусна 2021/2022.

Иван Алипиев и Лойола се разделят

В кариерата си досега Иван Алипиев преминава през БУБА Баскетбол, Левски и Академик София. 

В момента роденият в София баскетболист се подготвя с националния отбор за предквалификациите за европейското през 2025 г. и за Евробаскет 2022.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани