11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес оцеля след финалния щурм на ЦСКА Москва и е на...

Анадолу Ефес оцеля след финалния щурм на ЦСКА Москва и е на финал в Евролигата (видео)

Турският гранд бе на път да профука 21 точки преднина, но издържа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макар и пред празни трибуни и виртуална публика, Анадолу Ефес се класира на финал в Евролигата за втори път след този през 2019 г. В „Ланксес Арена“ в немския град Кьолн тимът на Ергин Атаман оцеля срещу ЦСКА Москва с 89:86 в първия полуфинал от Финалната четворка в турнира на богатите през този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: MVP в Евролигата през 2020/2021 Василие Мицич се разписа с 25 точки и 6 асистенции за Анадолу Ефес. Сертач Санли добави 19 и 8 борби. Родриг Бобуа се отчете с 15 точки. Шейн Ларкин отбеляза 11.

Уил Клайбърн бе най-добър за ЦСКА Москва с 26 точки и 7 борби. Даниел Хакет приключи със 17. Габриел Люндберг остана с 15 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Турският гранд имаше поводи за радост през първите 10 минути и воден от Родриг Бобуа, Василие Мицич и Крунослав Симон излезе напред с 25:15. През втория период силната игра в защита и класата на Мицич направиха разликата 15 точки в полза на Анадолу Ефес след 39:24. ЦСКА Москва реагира с няколко успешни акции на Уил Клайбърн и Торнике Шенгелия, за да намали до 37:49.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата нападенията на руснаците ставаха все по-тежки, а освен това те така и не намираха решения за опазването на Василие Мицич и Крунослав Симон, изстреляли тима си до +21 точки. Единствено усилията на Габриел Люндберг не стигаха на селекцията от Москва, която фиксира 55:71 в края на третата част. В последната четвърт ЦСКА Москва реагира и чрез Даниел Хакет и Уил Клайбърн се доближи до 76:81. Проблемите за Ефес се увеличиха, когато Василие Мицич седна на пейката, изчерпал лимита си от пет лични нарушения. Клайбърн пък подпали още повече чергата под краката на съперника за 80:83. От другата страна Родриг Бобуа бе точен за 85:80 и даде глътка въздух на тима си. Никита Курбанов върна руснаците в играта след 86:87. Последваха пропуски и от двете страни преди Шейн Ларкин да отбележи веднъж от фаул линията за 88:86 0.8 секунди преди сирената. Уил Клайбърн обаче пропусна зад дъгата и това бе всичко.

И ОЩЕ: При четвъртото си участие във Файнъл Фор отборът от Истанбул ще се бори за първо злато в своята история. Преди две години Ефес отстъпи на ЦСКА Москва с 83:91 във финала във Витория. Единственият турски клуб, който триумфира в надпревара до този момент е Фенербахче през 2017 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В неделя (30 май) от 21.30 ч. Анадолу Ефес ще спори с победителя от двойката Барселона/Армани Милано. Загубилият ще играе с ЦСКА Москва от 18.30 ч. в мача за бронза.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА МОСКВА – АНАДОЛУ ЕФЕС 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани