12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияАмад Рори с трипъл-дабъл, Балкан повали Левски за 1-0 на полуфиналите в...

Амад Рори с трипъл-дабъл, Балкан повали Левски за 1-0 на полуфиналите в НБЛ (видео)

Драма с продължение беляза мач №1 от втория етап на плейофите в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан започна с победа участието си в полуфиналите на НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич надви Левски с 80:74 след драма с продължение в първия мач от втория етап на плейофите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Крисчън Джоунс бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Балкан – 21 точки и 11 борби. Дивон Уошингтън добави 17. Амад Рори оформи първия трипъл-дабъл в шампионата през сезона – 12 точки, 10 борби и 11 асистенции. Крис Минков вкара 11.

Чавдар Костов бе най-резултатен за Левски с 19 точки и 5 борби. Марио Литъл се разписа със 17 и 9 борби. Йордан Минчев се включи с 11 точки.

РАЗВИТИЕТО: „Сините“ бяха по-съсреточени в началото и чрез Марио Литъл и Чавдар Костов поведоха с 8:2. Ботеградчани реагираха и чрез Крис Минков, Крисчън Джоунс и Дивон Уошингтън намалиха до 11:12. Зейн Ноулс пък фиксира 14:11 за Левски след 10 минути игра. През втория период Асен Великов направи аванса на столичани 6 точки, но Балкан заличи пасива си чрез Дивон Уошингтън и Денислав Вутев. Домакините повеждаха на няколко пъти с точка, но Марио Литъл и Венцислав Петков държаха столичани на лидерска позиция. „Зелените“ реагираха с 5 поредни точки на Крисчън Джоунс и Крис Минков за 34:29 в своя полза. Цветомир Чернокожев, Зейн Ноулс и Чавдар Костов доближиха Левски на 35:36 след едно полувреме.

След паузата Чавдар Костов и Марио Литъл направиха серия от 12-2, с което Левски отново върна водачеството си за 47:38. Въпреки усилията на Амад Рори и Николай Грозев, шампионите успяха да опазят преднината си за 56:47 в края на третата четвърт. През четвъртия период Йордан Минчев фиксира 61:51 в полза на своя тим, но Балкан реагира с поредни кошове на Димитър Димитров и Крисчън Джоунс за 55:61. Отново Джоунс и Амад Рори държаха ботевградчани близо за 64:67 1 минута преди сирената, но последният не бе показал всичко от своя арсенал и изравни за 67:67. В последните секунди на редовното време Крисчън Джоунс и Зейн Ноулс се сблъскаха под коша, а от лагера на домакините претендираха за фаул, но съдиите не уважиха претенциите им.

В продължението Амад Рори изведе Балкан до 73:69, но Йордан Минчев с далечен снаряд даде нова надежда на „сините“ за 72:73. Дивон Уошингтън и Крисчън Джоунс не сбъркаха за 72:78. Чавдар Костов намали до 74:78. Два успешни наказателни удара на Дивон Уошингтън сложиха точка на спора с крайното 80:74 за Балкан.

И ОЩЕ: В групата на Левски не бяха Лъчезар Димитров, който е контузен, както и Станислав Ваклинов и Мартин Петров. В игра за столичани се завърна Йордан Минчев, който се възстановява от контузия през последните месеци.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Вторият мач между Балкан и Левски ще бъде отново в „Арена Ботевград“ на 14 май (събота) от 19.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

8 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани