7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияАлександър Янев започва сезона с Черно море Тича

Александър Янев започва сезона с Черно море Тича

Много искам да стартира първенството и да играем баскетбол, признава крилото

Александър Янев ще бъде в редиците на Черно море Тича за старта на новия сезон в НБЛ. Това разкри самият той след последната контрола на варненци, изиграна в Плевен и загубена от Спартак със 75:83.

203-сантиметровото крило ще носи екипа на родния си тим, като ще играе с отворен договор, изчаквайки оферта от чужбина или от български клуб. За последно той бе част от състава на “моряците” през 2016/2017.

Ще играя с отворен договор. Разбрал съм се с тях и ще чакам някакви оферти от чужбина или от някой от българските отбори, ако имат нужда от играч като мен и се договорим. Ако не, ще остана във Варна, докато излезе нещо. На този етап не сме се разбирали да оставам до края на сезона”, заяви Александър Янев, който през изминалите три години бе част от селекцията на Берое.

Има много нови неща, които трябва да научим като отбор. Трябва ни малко време, иначе момчетата са млади, талантливи, трябва да бъдем малко по-концентрирани. В доста от контролите допускаме елементарни грешки, но го отдавам на младостта и липсата на опит от страна на младите. Те вече не са толкова млади, така че трябва да се стягат. Надявам се постепенно в първенството да покажат по-добра игра“, добави крилото.

Нямаме време до старта на първенството. Още в първия мач на 10 октомври излизаме срещу Академик Пловдив у дома. Трябва да играем добре и се надявам да победим. Като цяло, мисля, че шампионатът е с eдна идея по-слаб, ако не и повече, от предишната година. Може би това се дължи на факта, че доста от спонсорите намалиха парите. Но смятам, че първенството ще стане доста по-оспорвано. Няма толкова качествени чужденци, каквито имаше през последните два сезона„, смята 30-годишният баскетболист.

Александър Янев говори още за завръщането на публиката в залите, както и за липсата на баскетбол в последните месеци.

Не разбирам как дискотеките могат да се пълнят до дупка, а да не позволяват в залите да има 500 или 1000 човека, в зависимост от капацитета. Няма логика в решенията на федерации и управляващи. Този спорт е за публиката. Трябва да има фенове, които да могат да се радват на отборите си. Може ли в такава голяма зала като тази в Ботевград да не пускат публика?! Просто е нереално“, коментира националът.

Баскетболът ми липсваше няколко месеца, но аз не съм си давал много почивка. Още след като свърши извънредното положение, в началото на май започнах да тренирам. По-скоро ми липсват мачовете, а не тренировките. Много искам да започва първенството и да играем баскетбол„, завърши Александър Янев.

Снимки: LAP.BG и ФИБА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани