5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Наведохме главите и животът свърши

Александър Дяковски: Наведохме главите и животът свърши

Изключваме настроението и всичко заминава по този начин, това е нещо, което трябва да подобрим, казва наставникът на Спартак

Знаехме, че излизаме да играем срещу един от най-сериозните отбори. Определено има сериозно разочарование в нас от представянето ни, най-вече заради това, което се случи за 3-4 минути в третата четвърт. Тогава буквално спряхме да играем. В момента, в който поведоха с 8 точки, имахме две добри защити, но въпреки това получихме две доста тежки тройки. Оттам направихме две лоши нападения, наведохме главите и животът свърши”, коментира играта на Спартак срещу Берое Александър Дяковски.

Можехме да паднем, да има някаква разлика, но определено това е под наш контрол и не бива да го позволяваме повече. Срещу тимове от Топ 4, ако имаш 2-3 такива слаби минути и мачът приключва. Да, може да е имало някакъв вид умора, но това в никакъв случай не може да ни е оправдание. Проблемът ми е този психологически срив, който се случва. Това се случи и в някои контроли. Изключваме настроението и всичко заминава по този начин. Това е нещо, което трябва да подобрим”, добави наставникът на плевенчани, които отстъпиха на старта на сезона в НБЛ с 68:87.

Допуснахме и много грешки, може би повече от 20. Срещу отбор като Берое, в такъв случай трябва да извадиш един много добър процент в стрелбата. Но ние нямахме такъв през второто полувреме. Не само стрелбата ни спря, но и под коша изпуснахме 4-5 пъти сами. Общо взето, за тези 3-4 минути се случи всичко наведнъж”, каза още Александър Дяковски.

От следващата седмица Венелин Христов трябва да започва с тренировките, тази седмица беше само във фитнеса. Трудно Радослав Кочев ще се възстанови за срещата с Балкан. Това е отбор със сериозна класа и амбиции. Фокусът ни срещу следващия съперник ще бъде да не допускаме слабостите, които допуснахме срещу Берое. Там ще бъде абсолютно същата развръзка, ако това се случи”, завърши специалистът, чийто тим ще приеме ботевградчани на 19 октомври.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани