2.4 C
София
петък, декември 8, 2023
НачалоБългарияАлександър Груев осъдил един от бившите си клубове

Александър Груев осъдил един от бившите си клубове

Задължението към него от страна на Спартак Плевен вече е погасено, потвърди самият той

Помощникът от щаба на Академик Пловдив Александър Груев е осъдил един от бившите си тимове Спартак Плевен за задължение, датиращо от 2017 г. Бившият гард, който прекрати своята професионална кариера през април, потвърди това чрез отворено писмо, публикувано в официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

Шампионът на България с Лукойл Академик от 2015 г. допълва още, че към днешна дата задълженията към него от страна на Спартак са погасени изцяло. Александър Груев носи екипа на плевенския тим от 2015 до 2017 г.

Ето и какво гласи отвореното писмо на Александър Груев:

ОТВОРЕНО ПИСМО

БК Спартак Плевен погаси еднократно и изцяло задължението си към мен, датиращо от 2017 г. След многократни опити за извънсъдебно споразумение и подигравки, че ако ги осъдя „няма да взема стотинка“, реших да се упова изцяло на съдебната ни система. Сдружение Баскетболен Клуб Спартак – Плевен бяха осъдени от мен, без да се явят нито един път в съда и без да обжалват в законния срок. В следващите две години след излизане на съдебнотото решение и образуване на изпълнително дело от частен съдебен изпълнител, БК Спартак – Плевен натрупаха лихви и съдебни разноски в размер почти толкова, за колкото и бяха осъдени.

Единствената причина, поради която клубът погаси вчера – 08.10.2020 г. задължението си към мен бяха т. 5 и т. 6 от приетите от НБЛ Правила за Финансов феърплей, които гласят:

5. БК, който е осъден от български съд да заплати суми на състезател или треньор по договор между тях, за който и да е предишен сезон трябва да декларира изплащането на тези суми преди картотеката на отбора за следващия сезон след обявяването на решението на съда;

6. БК, който не е заплатил всички дължими суми по договора си със състезател или треньор от предишния сезон или по обявено съдебно решение по чл.5, няма право да картотекира отбора си за следващия сезон;

Искам да благодаря на Българска федерация по баскетбол, Национална баскетболна лига и всички, които единодушно застанаха зад мен и ме подкрепиха да търся правата си до край!

Въпросът беше принципен за мен и моето семейство!

Г-н Богдан Петков, съпругата ми не е страна по този юридически казус, касаещ моите трудово-правни отношения с БК Спартак Плевен, в който клуб, в онзи момент Вие самия нямахте никакъв ръководен, представителен и какъвто и да било де юре пост.

Надявам се този случай да послужи за пример на всички действащи и подрастващи играчи, че трябва да държат на изрядни трудово-правни отношения и да знаят правата си, за да могат във всеки един момент да се защитят. Още един път поздравления за БФБ и НБЛ, които стриктно спазиха въведеното правило за финансов феърплей и брилянтно показаха, че баскетболът в България чисто административно се развива все повече и играчите са защитени! И не на последно място – не забравяйте, че живеем в правова държава!

За мен случаят е приключен! Искам да пожелая успех на Санди Дяковски, момчетата и публиката. В Спартак играят едни от най-близките ми приятели и там изкарах две прекрасни години! Надявам се всички, които дават всичко за доброто на отбора да не станат косвени жертви на немарливостта на виновния за създалата се ситуация!”

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани