10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Това, което се случи в Белград, ми дава мотивация и...

Александър Везенков: Това, което се случи в Белград, ми дава мотивация и смелост (видео)

Искам да благодаря на всички за подкрепата, споделя българинът след първата си Финална четворка в Евролигата

Александър Везенков приключи участието си в първата си Финална четворка в Евролигата. Крилото и неговият Олимпикоас финишираха четвърти в турнира на богатите през този сезон, след като отстъпиха на Барселона със 74:84 в мача за бронза в Белград.

БЕЛГРАД 2022: Везенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос приключи четвърти в Евролигата (видео)

Българинът остави срещу името си средни показатели от 12.5 точки, 9.5 борби и 1.5 асистенции в два двубоя от Файнъл Фор. Ето и какво сподели той самият:

Със сигурност времето лекува всичко. Все още ни е прясно как загубихме и как играхме на полуфиналите. В мача за бронза излязохме за нашите фенове, които бяха до нас и ни подкрепиха, за да се раздадем на 100% и ние го направихме. Трябваше да спечелим. Трябва да останем заедно, защото голямата цел пред нас“, заяви Александър Везенков пред Sport24.gr.

Искам да благодаря на всички, защото получих много съобщения, с които ме подкрепяха и заставаха за мен, както от мои познати, така и от хора, свързани с Олимпиакос, срещаха ме хора по улицата и в хотела. Благодаря им. Опитах се да дам 100% от себе си за този отбор и да постигнем целите си. Определено имаше добри и лоши моменти, но важното е да се поучим от лошите и след 20 дни да сме тези, които ще бъдат щастливи„, казва още крилото на Олимпиакос.

„От самото начало голямата ни цел бе шампионската титла на Гърция. Първо Купата и след това титлата. Всички се борят и искат да станат шампиони, вярвам, че ще бъдем готови на 100%. С подкрепата на феновете и с домакинското ни предимство имаме сериозен шанс да станем първи“, добави Александър Везенков.

Всички изпитваме уважение. Освен че е легенда, Йоргос Принтезис е страхотен баскетболист и човек. Всеки ден се учиш от него. Той разведрява атмосферата. Приятно е да е около нас. Искахме да си тръгне с купа или победа, заради него. Нека всичко върви добре, да сме здрави и след 20 дни той отново да се усмихва„, допълва българинът.

Много пъти съм виждал Василие Мицич да стреля така, както го направи в края на полуфиналния мач. Наистина не знам какво бих могъл да направя по-добре. Записът показва, че бях много близо до него при онзи шут. Той е страхотен играч. Виждали сме много страхотни играчи да реализират подобни изстрели. От една страна, можем да кажем, че изстрелът беше лесен, тъй като дори и да не успее, имаше втори шанс. От друга страна, неговата класа е огромна и колкото и да го затрудних, той достигна до финала. Продължаваме, живеем с това и се учим. Това, което се случи тук, в Белград, ми дава мотивация и смелост да продължа напред“, завършва Александър Везенков.

Вижте го сами: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани