11.4 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Везенков се присъедини към подготовката на националите

Александър Везенков се присъедини към подготовката на националите

Крилото ще има няколко дни да потренира със своите съотборници

Александър Везенков се присъедини към подготовката на мъжкия ни национален отбор. Тази сутрин той проведе първо занимание със своите съотборници в „Арена Самоков“, обявиха от БФБ в социалните мрежи.

206-сантиметровото крило стана 13-тият баскеболист, който допълни групата, избрана от селекционера Росен Барчовски. Заради ангажименти към клубния си тим Олимпиакос, Александър Везенков получи по-дълга почивка, но вече е на линия и се подготвя с „лъвовете“.

За последно участникът в Идеалния отбор на Евролигата през 2021/2022 игра за България през 2018 г., в квалификациите за последното световното първенство. Тогава той записва средно по 16.4 точки, 8.7 борби и 1.9 асистенции в общо 7 мача.

Сега България се бори за място във втория етап на пресявките за световното първенство, което ще бъде през 2023 г. Нашите са трети в своята група с баланс от 1-3, колкото има и Чехия, но „лъвовете“ имат предимство в директните двубои. Литва е лидер с 4 успеха, а второто място е за Босна и Херцеговина с 2 победи и 2 загуби.

На 1 юли от 19.00 ч. България ще приеме Литва в „Арена Самоков“, а три дни по-късно (на 4 юли) ще гостува на Босна и Херцеговина в Сараево.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани