25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков отново в престижна класация (видео)

Александър Везенков отново в престижна класация (видео)

Крилото се нарежда в Топ 10 на играчите в Евролигата на сайта Еurohoops

Aлександър Везенков вдигна високо летвата с представянето си по европейските терени през миналия сезон. Крилото попадна в Топ 10 на играчите от Евролигата в ежегодната класация на сайта Еurohoops преди старта на новия.

206-сантиметровият баскетболист е поставен на седма позиция в ранкинга, като анализаторите отбелязват възхода му, определяйки го като „стремглав“. Българинът е посочен като основна причина за участието на Олимпиакос във Финалната четворка в най-силната клубна надпревара на Стария континент през 2021/2022, в който достига до среден коефициент 17.8.

През миналия сезон Александър Везенков намери място в Идеалната петица в Евролигата за първи път в кариерата си. На сметката си 27-годишният баскетболист оставя средно по 13.7 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции в общо 38 мача на гръцкия гранд.

2022/2023 в Евролигата за Олимпиакос и Александър Везенков ще стартира утре (7 октомври). В петък от 21.30 ч. крилото и колегите му ще гостуват на Барселона.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани