21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Когато отборът не успее, никой не е успешен

Александър Везенков: Когато отборът не успее, никой не е успешен

Барселона и Анадолу Ефес са най-добрите отбори в Европа в момента, смята крилото на Олимпиакос

Александър Везенков се надява Олимпиакос да не допуска грешките от предишните двубои в Евролигата в последния си мач за сезона. Утре (9 април) от 21.00 ч. българско време крилото и колегите му от гръцкия гранд ще излязат срещу Химки в среща от 34 кръг в турнира на богатите.

Ето и какво каза още той пред медиите в Гърция:

За Химки:

Не сме в позицията, в която бихме искали всички, не се борим за нищо, но определено ще излезем и ще дадем 100% от себе си. Искаме да спечелим и да завършим този сезон с победа, така че само това ни дава стимул.“

За Джордан Мики и Ерик Маккалъм:

Те са играчи, които играят 40 минути, владеят често топката, играят добре и бележат много точки, за да помагат на отбора си. Но вярвам, че в утрешния мач това ще зависи само от нас, от това как ще започнем двубоя и какво треньорът ще иска, за да спечелим.

За това, което се обърка в Евролигата:

Ако седнем да говорим за това, ще останем тук в продължение на часове. Има твърде много неща. Всеки от нас трябва да погледне както индивидално, така и отборно, грешките, които сме допуснали, за да си вземем поуки и това да не се случва отново, защото край на сезона на 9 април е твърде рано. Ето как в баскетбола всеки получава това, което заслужава и тъй като стигнахме тук, със сигурност не заслужавахме да бъдем в Топ 8.

За страхотния сезон лично за него:

Не мога да говоря за себе си. Когато отборът не успее, никой не е успешен. Определено се опитах да помогна на тима си с каквото мога, можех да направя някои неща по-добре, но когато отборът не постига целите си, не можем да говорим за нищо индивидуално. Надявам се нещата да се подобрят през следващия сезон, тази година определено ще ни остави разочаровани, но се надяваме нещата да станат по-добри.“

За развитието на сезона в Евролигата оттук нататък:

Според мен, Барселона и Анадолу Ефес са с една стъпка пред останалите, така че вярвам, че това ще бъде финалът в Евролигата. Въпреки това, както виждаме, сезонът е непредсказуем, плейофите са друго първенство, Финалната четворка е нещо различно, така че ще видим кои отбори ще се класират. Но вярвам, че Барселона и Анадолу Ефес са най-добрите отбори в Европа в момента.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани