Александър Везенков – за Барселона и сблъсъка с Никола Калинич (видео)

Наистина е специално за мен да играя в "Палау Блауграна", споделя крилото на Олимпиакос

374

Днес от 21.30 ч. Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Барселона в мач от 1 кръг в Евролигата за 2022/2023. За българина атмосферата в „Палау Блауграна“ не е непознатa.

Да, имам приятели в Барселона. Познавам някои от играчите в отбора. Бяхме заедно 4-5 години. Наистина е специално за мен да играя в тази зала, да видя феновете, наистина ги уважавам. Но все пак това е съоръжение, в което се играе трудно. Трябва да сме на 100%, да се борим и да се опитам да спечелим„, споделя Александър Везенков пред официалния сайт на Евролигата.

Барселона има талантливи играчи. Знаем, че Миротич и Курич няма да играят, но те имат много добри баскетболисти. Върнаха си Саторански, взеха Весели, подписаха с Калинич, който е играл за Фенербахче и е печелил Евролигата. Видяхме колко важен бе за Цървена звезда миналия сезон. Ще бъде интересен сблъсък. Не мога да кажа, че ще е по-труден от този с Миротич, защото Миротич е най-добрият баскетболист в лигата, но той също е труден съперник„, допълва крилото на Олимпиакос.

Цялото интервю на Александър Везенков можете да видите тук