10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Дори и в най-смелите си мечти не съм си представял,...

Александър Везенков: Дори и в най-смелите си мечти не съм си представял, че сезонът ще бъде толкова добър (видео)

Смятам, че е кощунство някой да ме сравнява с Йоргос Принтезис, казва още крилото на Олимпиакос

Александър Везенков ще стане първият българин, който ще участва на Финална четворка в Евролигата. Крилото и колегите му от Олимпиакос ще се борят за трофея в турнира на богатите от 19 до 21 май в Белград.

Историческо! Българин за първи път на Финална четворка в Евролигата (видео)

Пред Еurohoops.net Александър Везенков говори за този сезон, за постоянството, за плейофите в Евролигата и за Файнъл Фор. Ето и какво разказва той:

Преди сезонът да започне, аз се подготвях в България миналото лято. Дори и в най-смелите си мечти не съм си представял, че той ще бъде толкова добър. Знаех, че има химия, че отборът ни е добър и че треньорът ни е поставил правилните елементи, за да бъдем конкурентни. Продължаваме да сме смирени, защото най-трудното сега започва„, заяви Александър Везенков.

Как един отбор да бъде на 100%?! Ами просто трябва да бъде нащрек постоянно, да не се предава. Трябва да си наясно, че в тези плейофни серии разликите не оказват влияние. За да стигнеш до Финалната четворка, са необходими усилия, работа на 100% и много борба. Поздравления за Монако. Беше оспорвано, с много предизвикателства и битки. Като цяло, трудна серия„, добави крилото на Олимпиакос.

В дуелите срещу отбора от Княжеството в плейофите на Евролигата Александър Везенков записва средно по 32 минути в игра в 5-те срещи. Самият той споделя и каква е тайната за това:

Подготовката през лятото. Но със сигурност, когато дойдат тези мачове, мислиш само как да помогнеш на отбора си. Няма умора, няма болка, няма нищо. Просто търсиш начин да се полезен. Щастлив съм, че всички се раздадоха и сме на Финална четворка„, бе мнението на 26-годишния баскетболист.

Белград очаква Олимпиакос, а това ще бъде първи досег с финалите в кариерата на родния национал. Това обаче не е единственото, което го вълнува.

Аз не мисля толкова много за това сега. Опитвам се да не се задълбочавам в подобни размисли. Когато времето настъпи, ще има напрежение, стрес. Това са хубави неща. Тези неща искаме като играчи. Аз ще опитам да се насладя на първия си Файнъл Фор“, допълва Александър Везенков.

Сравненията между Йоргос Принтезис и Александър Везенков не са нещо ново в Гърция. Двамата играят на една и съща позиция, което е много важно за представянето на Олимпиакос. Интересен факт е, че Йоргос Принтезис печели първото си злато в Евролигата през 2012 г., когато е на 27 години. Възраст, много близка до тази на Везенков в момента.

Смятам, че е кощунство някой да ме сравнява с Принтезис. Нека започнем оттам. Ако все пак има такива, които го правят, и смятат, че това е поличба, нека е така. Всичко, за което мога да мисля сега, е Финалната четворка и как да помогна на отбора си да постигне целите си“, казва 206-сантиметровият играч.

Александър Везенков е сред любимците на феновете в Пирея, като разкрива какво значи за него обичта им.

Осъзнавам я всеки ден. На улицата, когато ме срещнат, те ми казват толкова хубави неща. Опитвам се да ги правя максимално щастливи с играта си, с работата си и с това, което отстоявам„, завършва MVP на гръцката лига през 2015 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани