13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Ако нашето време e дошло, трябва да го изживеем

Александър Везенков: Ако нашето време e дошло, трябва да го изживеем

Чувствам се много щастлив от факта, че съм част от Идеалната петица на Евролигата, споделя крилото на Олимпиакос

Александър Везенков ще участва на Финалната четворка в Евролигата за първи път в кариерата си. На 19 май (четвъртък) от 19.00 ч. в „Старк Арена“ в Белград българинът и неговият Олимпиакос ще се изправят срещу Анадолу Ефес в първия полуфинал в турнира на богатите през този сезон.

Преди броени дни крилото се нареди и в Идеалната петица на Евролигата за 2021/2022. Пред Bnsports.gr Александър Везенков говори за емоциите около финалите, за Анадолу Ефес и за спомените си от 2012 и 2013 г., когато Олимпиакос стига до трофея в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

„Чувствам се много щастлив от факта, че съм част от Идеалната петица на Евролигата. Но това не би било възможно без всичките ми съотборници, без моите треньори, без целия екип тук и семейството ми, които са до мен през всички тези години. Това, което ме вълнува сега е Финалната четворка. Зад тези успехи се крие упоритата работа, постоянството и всичките часове, които съм прекарал на терена, за да мога да подобря играта си и да бъда най-добрата версия на себе си тази година“, споделя Александър Везенков.

Aнадолу Ефес е много опитен отбор, много добър отбор. Все пак това е действащият носител на трофея. Има двама от най-добрите гардове в Европа, които играят невероятно. Но те не са единствените. Съставът им е сплотен и ще опитат да контролират темпото. Важно ще бъде да покажем същата защита, която показахме в по-голямата част от мачовете с Монако. Това е най-важното – да играем здраво и да намалим грешките, да контролираме ритъма и мисля, че всичко ще се получи„, казва още 26-годишният баскетболист на гръцкия гранд.

„Гледал съм моменти от 2012 и 2013 г. Гледах ги отново. В такива мигове си казваш, че искаш да си на мястото на всички тези страхотни играчи един ден. Така, че ако нашето време е дошло, това, което трябва да направим, е да го изживеем, защото не се знае кога такава възможност ще се появи отново. И когато мачът в четвъртък мине, а ти си дал 100% от себе си и си щастлив, резултатът накрая ще покаже дали си бил достоен да отидеш на финал„, допълва Александър Везенков.

Огромно признание: Българин в Идеалната петица на сезона в Евролигата (видео)

Александър Везенков: Дори и в най-смелите си мечти не съм си представял, че сезонът ще бъде толкова добър (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани