12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияАлександър Алексиев: Знам какво ще се случи, когато работим правилно

Александър Алексиев: Знам какво ще се случи, когато работим правилно

Разликата беше в това, че натрупахме aванс през първото полувреме, заяви треньорът на Ямбол

„Разликата беше в това, че натрупахме aванс през първото полувреме. Имаме 14 откраднати топки, което ни даде възможност да водим в началото на мача. Първото полувреме го спечелихме, докато второто бе спечелено от тях. Поздравявам Академик Пловдив, който играе доста добър баскетбол. Успяха да се върнат благодарение на Васил Бачев и можеха да спечелят тази среща. Благодаря на моите момчета, че проявиха характер и тренираха доста сериозно, въпреки първите ни две загуби. Разбраха същността на този мач и повярваха. Все пак на мен това ми е първа година като треньор в НБЛ и е нормално да има подценяване към моите възможности, но аз знам какво ще се случи, когато работим правилно. Когато се трудим всеки ден, нещата ще вървят в положителна насока, заяви Александър Алексиев, който записа първа победа в НБЛ начело на Ямбол след 87:83 в мач от 3 кръг. 

Георги Герганов с ключов принос за първа победа на Ямбол в НБЛ (ВИДЕО)

„Георги Герганов ще бъде много важна част от пъзела, защото доста тренира, работи и иска на всяка една тренировка. Тези неща ги показва вече и на мачовете, което е супер. Казах му, че има бъдеще и трябва да работи, както и да поддържа едно добро ниво на игра в двете фази. Той е интересен в нападение, но се старае много и в защита. За да спечелиш, трябва да пазиш в защита“, допълни треньорът на ямболии. 

Хубаво е, че Павел Маринов и Трей Сампсън се опазиха от това да не напуснат играта, заради натрупани лични нарушения. Щяхме много да натежим под коша. Андон Вачев се включва на моменти, днес може би получи по-малко игрово време, но той също тренира и се старае всеки ден. Ще му бъде дадена още по-голяма възможност. Ние сме се засилили под коша, имаме ново попълнение, което изгледа мача от пейката. Играе като тежко крило и център, надявам се да пасне на стила на игра, защото в нападение разчитаме много на пик енд рол. За мен това е модерният баскетбол, макар че не трябва да се гледа какво се играе като мода, а да има ефикасност„, каза още специалистът. 

Надявам се залата да бъде пълна на следващото ни домакинство срещу Спартак Плевен. Апелирам хората да дойдат, виждате, че когато те идват, ние побеждаваме. Така беше за Купата на Ямбол срещу Левски и ЦСКА. За срещата с Берое не дойдоха, не ги обвинявам. Правя си статистика, нека публиката дойде, защото градът го заслужава. Ако се появят, ще бъдат шестият играч. Спартак е много сериозен отбор, направи много силен старт. Хората там са си свършили работата, вижда се как играят. Дотогава ще трябва да вземем мерки, имаме достатъчно време, но преди това ни предстои двубой с Шумен“, завърши Александър Алексиев. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани