10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаАкадемик с 3 поред в Балканската лига (видео)

Академик с 3 поред в Балканската лига (видео)

Пловдивчани победиха Берое у дома, за да запазят върха в своя поток

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив записа трета поредна победа в Delasport Балканска лига. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков надви Берое със 74:68 в мач от група B на турнира.

И ОЩЕ: Финалистът в надпреварата от миналия сезон продължава без загуба в своя поток, като заема първо място в него. Старозагорци пък са с баланс от 1-1 и са втори. Това бе втори триумф на пловдивчани над този съперник в последните 48 часа след този в НБЛ с 84:78.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Бачев завърши с 18 точки, 8 борби и 7 асистенции за Академик Пловдив. Ефе Юртлу добави 14 и 9 борби. Николай Титков и Неманя Бешович се отчетоха с по 11 точки.

Обина Олека бе най-резултатен за Берое с 15 точки и 9 борби. Седариан Рейнс отбеляза 14 в добавка към 6 борби. ДеКуан Ейбръм остана с 11 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: 5 точки бе авансът, който гостите взеха след 10 минути чрез Обина Олека и ДеКуан Ейбръм за 20:15. През втория период Берое направи аванса си 12 точки чрез Седариан Рейнс и Обина Олека, но Академик отвърна чрез Тони Гуджино и Кръстомир Михов. Все пак, Берое се оттегли с преднина от 4 точки за 44:40.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Само две минути бяха нужни на пловдивчани да обърнат след тройка на Николай Титков. Виктор Маргаритов отвърна със същото, но следващите 8 точки отидоха на сметката на домакините. 64:58 в полза на Академик бе изписано на таблото след 30 минути. През последната четвърт Васил Бачев и Томислав Минков направиха аваса на тима си двуцифрен, но Александър Янев и Обина Олека оставиха надежди на Берое. Точка на спора сложиха Николай Титков и Ефе Юртлу, оформяйки крайното 74:68.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 октомври Берое ще гостува на Сигал Прищина, а два дни по-късно Академик Пловдив ще излезе срещу ТФТ.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – БЕРОЕ

Пълен запис на двубоя можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани