5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияАкадемик с обрат срещу Черно море Тича (видео)

Академик с обрат срещу Черно море Тича (видео)

2 поред за пловдивчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик достигна до втора поредна победа в НБЛ. В своята зала „Сила“ тимът на Йордан Янков надделя над Черно море Тича с 92:85 в последния мач от 26 кръг в родния елит. Пловдивчани са с баланс от 8-16 на осмото място, докато варненци са 10-ти с 6 успеха и 17 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Джейлън Минет реализира 18 точки за Академик. Васил Бачев добави 15. Александър Милов се отчете с 12 точки. Кръстан Кръстанов завърши с 11 и 6 борби.

Тач Ънру бе най-добър за Черно море Тича с 26 точки и 5 борби. Мартин Йорданов приключи с 18 и 9 борби. Иван Спиров вкара 16 точки плюс 8 борби. С по 10 останаха Костадин Лазаров и Цветомир Куртев. 

КЛЮЧЪТ: Двата състава стояха равностойно на паркета през първото полувреме, след което домакините имаха минимален аванс от 1 точка за 47:46. След паузата варненци успяха да вземат нещата в свои ръце и чрез Тач Ънру и Мартин Йорданов да поведат с 5 точки. Академик обаче не се забави и с помощта на Николай Николов, Тайлър Криймър и Васил Бачев си върна лидерството за 61:56. Черно море Тича реагира и чрез Иван Спиров, Костадин Лазаров, Цветомир Куртев и Мартин Йорданов отново се оказа напред със 73:63. През последната четвърт гостите удържаха водачеството преди пловдивчани да се вдигнат на щурм и чрез Джейлън Минет, Александър Милов и Кръстан Кръстанов да фиксират 86:64. Академик сложи точка на спора с няколко успешни наказателни удара на Кръстомир Михов и Александър Милов за крайното 92:85.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 април Академик ще бъде гост на Шумен, докато Черно море Тича ще приеме Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани