7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаАкадемик се бори, но отстъпи срещу Сигал в Балканската лига (видео)

Академик се бори, но отстъпи срещу Сигал в Балканската лига (видео)

Четвърто поражение за пловдивчани в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив допусна загуба в последния си мач в Delasport Балканска лига за 2021 г. В своята зала „Колодрума“ тимът на Йордан Янков не успя срещу косовския Сигал Прищина след 74:78 в двубой от група B на турнира. Финалистът в надпреварата от миналия сезон е с баланс от 5-4, като остава лидер в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Неманя Бешович бе най-добър за Академик Пловдив с 12 точки и 8 борби. Томислав Минков добави 11 и 9 борби. Николай Титков се разписа с 10 точки.

Дейшон Бърк бе най-резултатен за Сигал Прищина с 21 точки. Уендъл Мичъл вкара 17. Бирам Файе оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 15 борби.

КЛЮЧЪТ: 2 минути преди края резултатът бе равен – 69:69 след тройка на Николай Титков. Сигал Прищина отговори чрез Уендъл Мичъл и Дейшон Бърк за 74:69. Домикините все пак запазиха шансове, след като Николай Николов вкара кош плюс успешен наказателен удар за 72:74. Ян Палокай и Дейшон Бърк сложиха точка на спора с крайното 78:74 в полза на своя тим.

И ОЩЕ: Робърт Георгиев се завърна в игра, след като пропусна почти цяла година заради контузия. Гардът се задържа на паркета 17 минути, в които се отчете с 8 точки и 4 борби, като 2/5 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 януари 2022 г. Академик Пловдив ще гостува на Берое. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – СИГАЛ ПРИЩИНА

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани