12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив срази Балкан за 1-1 в серията за бронза (видео)

Академик Пловдив срази Балкан за 1-1 в серията за бронза (видео)

Решителният трети мач ще бъде на 23 май в Ботевград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив записа първа победа в малкия финал в НБЛ. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков се наложи над Балкан със 72:59 за 1-1 в серията за бронзовите медали в родния шампионат.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Николов се разписа със 17 точки и 5 борби за Академик Пловдив. Обрад Томич оформи дабъл-дабъл – 15 и 11 борби. Йере Вучица, Джахий Карсън и капитанът Васил Бачев добавиха по 11 точки, като първият овладя и 10 борби, а последният направи 7 асистенции.

Капитанът на Балкан Димитър Димитров бе най-добър с 15 точки и 9 борби. Сияни Чеймбърс отбеляза 11. Дарко Балабан остана с 10 борби плюс 8 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Двата състава стояха равностойно на паркета през по-голямата част на първото полувреме, като 2.31 мин. преди края му резултатът на таблото бе 30:30. Две поредни тройки на Джахий Карсън и Николай Николов все пак дадоха аванс на пловдивчани за 36:30. След паузата момчетата на Йордан Янков направиха преднината си двуцифрена чрез Обрад Томич, Васил Бачев и Йере Вучица. От другата страна усилията на Димитър Димитров и Сияни Чеймбърс не се оказаха достатъчни.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до два успеха от три срещи. Решителният трети мач между Балкан и Академик Пловдив ще бъде на 23 май от 19.00 ч. в „Арена Ботевград“.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани