9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив се настани в Топ 4 на НБЛ

Академик Пловдив се настани в Топ 4 на НБЛ

Селекцията на Йордан Янков спечели дуела с Берое

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив се върна на победния път в НБЛ. В своята зала “Сила” момчетата на Йордан Янков надделяха над Берое с 97:89 в последния мач от 13 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Николов, Йере Вучица и Обрад Томич отбелязаха по 18 точки за Академик Пловдив. Васил Бачев добави 16, 7 борби и 9 асистенции. Николай Титков се разписа с 10 точки и 5 асистенции.

Брейди Роуз бе най-резултатен за Берое с 25 точки, от които 6 тройки. Джеймс Гавин приключи с 18 и 6 асистенции. Павел Маринов и Симеон Илиев останаха съответно с по 14 и 10 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Пловдивчани стартираха ударно и водени от Николай Николов излязоха напред с 30:14 в края на първата част. В началото на втория период Берое отговори чрез Брейди Роуз, Джеймс Гавин и Станислав Ваклинов, за да стигне до равенство за 37:37. Последваха няколко смени на водачеството преди тройка на Тони Гуджино да върне лидерството на Академик за 51:49.

След паузата пловдивчани постепенно си върнаха устрема и чрез Йере Вучица, Васил Бачев и Николай Николов фиксираха 80:71. През последната четвърт старозагорци не се предадоха и намалиха до 82:89. Точка на спора в двубоя сложи триото Йере Вучица, Николай Титков и Васил Бачев, оформирало крайния резултат.

И ОЩЕ: Двата състава имат еднакъв баланс – по 6 победи и 6 загуби, но селекцията от Пловдив има предимство в директните двубои и по тази причина заема четвъртото място в класирането. Старозагорци са пети.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 януари Академик Пловдив ще гостува на Ямбол, а Берое ще почива в следващия кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани