9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив се върна към победите в НБЛ (видео)

Академик Пловдив се върна към победите в НБЛ (видео)

Oтборът на Йордан Янков се наложи над Берое у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив пое глътка въздух и записа втора победа за сезона в НБЛ, след като изненада у дома Берое с 92:72. Срещата бе от 12 кръг в родния елит. Отборът на Йордан Янков има в актива си и 9 загуби, докато старозагорци са с баланс от 5-6.

КЛЮЧЪТ: Пловдивчани започнаха по-колебливо мача, но успяха да наваксат изоставане от 5 точки до почивката. През второто полувреме домакините не показаха милост и допуснаха само 28 точки в коша си, за да спечелят убедително с голяма разлика.


НАЙ-ДОБРИ: Александър Милов изигра най-добрия си мач с екипа на Академик и завърши с 23 точки и 5 борби. С 13, 6 борби и 7 асистенции финишира Васил Бачев. По 10 точки вкараха Кръстан Кръстанов и Махмут Давидов, като първият овладя и 9 борби. Капитанът Антъни Гуджино се върна в игра с 5 точки и 9 борби.

За гостите от Стара Загора 16 точки записа Корнелиус Хъдсън, който допълни сметката си със 7 борби и 8 асистенции. Ти Кей Идоджи добави 15 и 8 борби. С по 12 точки останаха Робърт Георгиев и Дарин Иванов. В игра днес не се появи Дариъс Хол, който се възстановява от контузия в коляното.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг, на 28 декември Академик Пловдив ще приеме Черноморец, докато два дни по-късно Берое ще играе срещу Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – БЕРОЕ

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани