11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаАкадемик обърна косовари за успешен старт на сезона в Балканската лига

Академик обърна косовари за успешен старт на сезона в Балканската лига

Пловдивчани не се оставиха на Сигал Прищина

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив стартира новия сезон в Delasport Балканска лига с победа. Отборът на Йордан Янков се справи със съпротивата на Сигал Прищина с 94:85 като гост в мач от група B на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Томислав Минков завърши с 26 точки за Академик Пловдив. Васил Бачев добави 15. Николай Николов и Неманя Бешович вкараха по 14 точки, като първият овладя и 10 борби за дабъл-дабъл. Николай Титков приключи с 11, 7 борби и 10 асистенции.

Дейшон Бърк бе най-резултатен за Сигал Прищина с 26 точки. Лейсон Зекири остави срещу името си 21 и 8 борби. Ян Палокай остана с 12 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините направиха серия от 9-0, за да дръпнат с 12 точки след 10 минути игра 31:19. През втория период преднината на косоварите стана 14 точки, но Академик отвърна с 12 безответни точки, дело на Томислав Минков, Николай Николов и Васил Бачев, за да намали до 46:48.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След завръщане от съблекалните устремът на финалиста в Delasport Балканска лига от 2020/2021 продължи, като той донесе пълен обрат. Пловдивчани реализираха серия от 11-2, в която участваха Неманя Бешович, Васил Бачев и Томислав Минков, за да излязат напред за 73:66. В последните 10 минути Сигал Прищина опита да се върне, но българският състав издържа на натиска.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Академик Пловдив ще бъде на 14 октомври срещу Ибър.

СТАТИСТИКА ОТ СИГАЛ ПРИЩИНА – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани