25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияАкадемик надви Ямбол

Академик надви Ямбол

Пловдивчани на финал на турнира срещу Балкан утре

Академик Пловдив се класира на финал на турнира, чийто домакин е. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков се справи с Ямбол със 73:66 във втория двубой от надпреварата.

Томислав Минков отбеляза 22 точки за Академик. Тони Гуджино добави 14. Александър Милов и Омар Крайем завършиха с по 10 точки, като последният направи и 5 асистенции.

Павел Маринов бе най-резултатен за Ямбол с 19 точки и 6 борби. Трей Сампсън оформи дабъл-дабъл – 15 и 10 борби. Уил Таварес остана с 11 точки и 5 асистенции.

След равностойни първи 10 минути Академик все пак взе минимален аванс след успешни акции на Тони Гуджино, Николай Николов и Александър Милов за 18:15. През втория период Павел Маринов и Иван Лилов държаха гостите близо до съперника, но пловдивчани не се огънаха и чрез Тони Гуджино, Александър Милов и Томислав Минков фиксираха 36:28 в своя полза на голямата почивка.

След паузата Трей Сампсън, Георги Герганов, Йоан Христов и Стилиян Иванов изведоха напред Ямбол след 42:41. Домакините отвърнаха с помощта на Кръстан Кръстанов, Томислав Минков, Васил Бачев и Тони Гуджино и отново се оказаха на лидерска позиция след 51:46. През последната четвърт ямболии на няколко пъти намаляваха до 2 точки, но Академик издържа. 

Утре (24 септември) от 19.00 ч. Академик Пловдив ще има за съперник Балкан във финала на турнира. В събота от 17.00 ч. Ямбол ще излезе срещу ЦСКА в двубоя за третото място.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани