10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияАкадемик излъга Берое в Стара Загора

Академик излъга Берое в Стара Загора

Йере Вучица донесе успеха на пловдивчани в последната минута

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив спечели за втори път в НБЛ през 2020/2021. Момчетата на Йордан Янков отказаха Берое с 81:80 като гости в мач от 4 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Обрад Томич даде тон на Академик Пловдив с 16 точки и 8 борби. Йере Вучица добави 15 и 8 борби. Капитанът Васил Бачев отбеляза 14 точки плюс 7 асистенции. Николай Николов и Тони Гуджино приключиха съответно с по 13 и 12.

Николай Стоянов бе най-резултатен за Берое с 16 точки. Кейлъб Бишъп вкара 15 в добавка към 6 борби. Брейди Роуз остана с 12 точки.

СТАТИСТИКА НЕ ЛЪЖЕ: Пловдивчани заличиха пасив от 12 точки, а финалният щурм на Академик даде резултат чрез Обрад Томич, Васил Бачев и Йере Вучица. 1.48 мин. преди сирената кош на Николай Стоянов изведе Берое напред с 80:79. Йере Вучица отговори от другата страна на игрището за 81:80, а до финалната сирена старозагорци не намериха начин да отвърнат.

И ОЩЕ: Двата отбора имат еднакъв актив – по 2 победи и 2 загуби, колкото и Черно море Тича.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 декември Академик Пловдив ще приеме Ямбол, а Берое ще почива в следващия кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани